Müslümanların en çetin imtihanı: Kudüs

Filistin meselesinin sadece Arapların meselesi olmadığını vurgulayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, 'Tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır' ifadelerini kullandı

Müslümanların en çetin imtihanı: Kudüs
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Türkiye'nin 81 ilinde, yüzlerce ilçede, Avrupa ve Afrika ülkelerinde, KKTC ve Azerbaycan'da da organize edilen Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı, Konya'da da gerçekleştirildi. Programa Konyalılar yoğun ilgi gösterdi. Mevlana Kültür Merkezi'nde (MKM) düzenlenen programa AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara'nın yanı sıra; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, AGD Bölge Başkanlarından Mehmet Ali Korkmaz, eski Karatay Belediye Başkanı Mehmet Şen, çok sayıda STK temsilcisi, MİLKO temsilcileri, birçok AGD üyesi ve çok sayıda Konyalı katıldı.

Program İstiklal Marşı'nın okunması ve mehter takımının gösterisi ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

FİLİSTİN TOPRAKLARI ÜMMETİN MESELESİDİR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programlarını binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Kara, “Anadolu Gençlik Derneği’nin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı’nın bu yıl Siyonist İsrail’in her geçen gün artan zulümleri karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve ‘Aksa Tufanı’ ile başlayan kutlu direnişe destek olmak amacıyla ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ olarak Türkiye’de 81 il ve yüzlerce ilçede, Kıbrıs, Azerbaycan ile Avrupa’nın birçok noktasında binlerce kişinin katılımı ile icra ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altına olması Araplarla İsrail arasında bir mesele de değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir” diye konuştu. 

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

AGD’nin projelerinden bahseden Durmuş Ali Kara, yüzme, binicilik ve diğer sportif faaliyetlere gençleri yönlendirdiklerini söyledi. Kara, şunları söyledi: “Robotik Kodlama, Aurdinio, yazılım dilleri, 3 boyutlu tasarım, elektronik kart tasarımı ülkemizin ve gençlerimizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyor, insanlarımızın ve gençlerimizin Peygamberimizin hayatını daha yakından tanımaları ve hayatlarına tatbik etmeleri için vesile olmaya çalışıyoruz. Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlikler ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz.”

BARINMA VE BURS İMKANI SAĞLANIYOR

Anadolu Gençlik Derneği’nin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik barınma ve burs imkânları sağladığını anlatan AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Ülkemizin bütün üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Hanımefendilere yönelik haftalık olarak gerçekleştirmiş olduğumuz programlarımız tüm ülke genelinde yüzlerce noktada devam etmektedir. Anadolu Gençlik Dergimizi, Genç İstikbal Dergimizi ve Keşif Dergimizi yeni dönemde en güzel şekilde okuyucusuna ulaştırmaya, MGV Yayınlarımızın düşünce, tarih, siyaset, kültür, edebiyat alanında kitapları kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Program, Siyer-i Nebi ödülleri, çocukların tiyatro gösterisi ve dua ile sona erdi. Yine programda şehitlerimiz ve Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar edildi. İsrail lanetlendi.

Bakmadan Geçme