• Haberler
  • Keşfet
  • MUSTAFA ÇALIK KİMDİR? Siyaset bilimci ve yazar Mustafa Çalık kimdir? Mustafa Çalık nereli? Mustafa Çalık neden öldü?

MUSTAFA ÇALIK KİMDİR? Siyaset bilimci ve yazar Mustafa Çalık kimdir? Mustafa Çalık nereli? Mustafa Çalık neden öldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süredir kanser tedavisi gördüğü bilinen tarihçi, siyaset bilimci ve yazar Mustafa Çalık'ın vefat ettiğini duyurmuştu. Peki Mustafa Çalık kimdir? Mustafa Çalık nereli? Mustafa Çalık kaç yaşında? Mustafa Çalık neden öldü? İşte detaylar...

Mustafa Çalık 1956 yılında Gümüşhane'nin Çalık köyünde doğdu. Bir çok siyasi isimle çalışan Çalık Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Mustafa Çalık mezun olduktan sonra 1980'de Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çalışmaya başladı.

Mustafa Çalık daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin sekizinci Cumhurbakanı ve Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Turgut Özal'ın danışmanı olarak görev yaptı. 

Aynı zamanda Mustafa Çalık Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve İlk Genel Başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun döneminde de genel başkan yardımcışığı görevinde bulundu. 

Mustafa Çalık, 2018 yılında Facebook hesabından mide kanseri olduğunu duyurmuştu. 

Sağlık Bakanı Koca, "Uzun zamandır tedavi altında olan yazar ve siyaset bilimci, inandığı değerleri yüksek sesle savunması ile hatırlayacağımız Mustafa Çalık'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" paylaşımı ile Çalık'ın vefatını duyurdu.

Bakmadan Geçme