Mut'ta basın örgütlülüğü güçleniyor: Ayşe Uğur dernek başkanı oldu
Mut'ta yerel basın yeni bir güçle yoluna devam ediyor: Ayşe Uğur dönemi başladı.
Mersin’in Mut ilçesinde faaliyet gösteren Mut Basın Mensupları Derneği, olağanüstü kongreyle yeni yönetimini belirledi. Kongrede başkanlığa seçilen Ayşe Uğur, ilçe basınında yeni bir dönemin başladığını vurgularken, geçmişe vefa örneği sergilendi.
Mut 112 Parkı’nda düzenlenen toplantıda yeni yönetim kamuoyuna tanıtıldı. Başkan Ayşe Uğur, konuşmasında görev değişimini bir bayrak yarışı olarak nitelendirdi:
“Başarılı ve özverili çalışmalarıyla derneğimizi bugünlere getiren tüm yönetimlere teşekkür ediyorum. Bizi bu göreve layık gören üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetim olarak, bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacağız.”
Kurucu Başkan İsa Özkan’a Anlamlı Plaket
Toplantının duygusal anlarından biri, kurucu başkan ve önceki dönem başkanı İsa Özkan’a verilen plaket oldu. Yeni Başkan Ayşe Uğur, Özkan’a günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim etti.
“Bu derneğin temellerini atan ve büyük emeklerle bugünlere taşıyan değerli kurucu başkanımız Sayın İsa Özkan’a gönülden teşekkür ediyorum. Bu plaketi sadece bir sembol olarak değil, tüm üyelerimizin minnettarlığı olarak sunuyorum.”
İsa Özkan da kısa bir teşekkür konuşması yaparak, yeni yönetime başarılar diledi ve basın camiasının dayanışma içinde büyümesi temennisinde bulundu.
Yeni Yönetim Kurulu Tanıtıldı
Kamuoyuna açıklanan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Başkan: Ayşe Uğur
Başkan Yardımcısı: Mehmet Gürbüz
Sekreter: Ali Arslan Demir
Sayman: Fatma Gürdal
Asil Üye: Ahmet Güler
“Yerel Basın, Kentin Nabzıdır”
Başkan Uğur, yerel basının sadece haber aktarmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumun vicdanı olma görevi üstlendiğini vurguladı:
“Bir kentin gelişmişliğini belirleyen en önemli göstergelerden biri o kentin basınıdır. Biz de bu bilinçle; farklı görüşlerimizi bir kenara koyarak ortak sorunlarda birleşmeye, kentimizin gelişimine katkı sunmaya kararlıyız.”
“Basının Yükümlülüğü: Doğru Bilgiye Erişim”
Ayşe Uğur, internet çağında bilgi kirliliğiyle mücadelenin önemine dikkat çekti:
“Sosyal medyanın hızla yaydığı dezenformasyon karşısında, halkı doğru bilgiyle buluşturmak bizim görevimizdir. Etik kurallara bağlı, sorumluluk sahibi bir basın anlayışıyla hareket edeceğiz.”
“Etik Dışı Yaklaşımlara Asla Yer Yok”
Basının yasama, yürütme ve yargının ardından “dördüncü güç” olduğuna vurgu yapan Uğur, tarafsızlık, doğruluk ve mesleki etik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalacaklarını belirtti:
“Şahsi çıkar, iftira, hakaret ve şantaj gibi etik dışı yaklaşımları kesinlikle reddediyoruz. Amacımız; doğruyu, halk adına dile getirmek ve kentimizin gelişimine katkıda bulunmaktır.”
Sabahattin Ali Sözüyle Noktayı Koydu
Konuşmasının sonunda Ayşe Uğur, gazeteciliğin gücünü vurgulayan Sabahattin Ali’nin anlamlı sözlerini paylaştı:
“Ey cılız bir kalemden dile gelen hakikat… Sen devleri bile korkutacak kadar mı korkunçsun…”

