• Haberler
  • Güncel
  • Mutfaktan çıtırlığının sesi gelecek! Patates kızartması yaparken yağına 1 damla ekleyin yeterli oluyor..

Mutfaktan çıtırlığının sesi gelecek! Patates kızartması yaparken yağına 1 damla ekleyin yeterli oluyor..

Patates kızartması aynı lokantalardaki gibi çıtır çıtır olsun istiyorsanız işte çözümü. Yağına 1 damla elma sirkesi ekleyin.

Patates kızartması en sevilen atıştırmalıkların başında gelir. Sadece köftenin, hamburgerin yanında değil başlı başına da patates kızartması tüketilebilir. Ancak lokantalardaki gibi çıtır çıtır ve bembeyaz renklerde patates kızartması için her zaman arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşamayabilirsiniz. İşte patates kızartması kara kapkara görünüyor ve yumuşak oluyorsa işte çıtır çıtır yapacak aşçılık sırrı. Isırdığınzda patatesin çıtırlığı yan komşudan duyulacak.

Sabah.com.tr'de yer alan habere göre, çıtır çıtır patates kızartması yaparken bilmeniz gereken en önemli püf nokta kızartma yağı bir damla da olsa elma sirkesi eklemeniz.

Mutfaktan çıtırlığının sesi gelecek! Patates kızartması yaparken yağına 1 damla ekleyin yeterli oluyor..

SODANIN İÇİNDE BEKLETİN

Bu yöntem için ilk olarak bir kasenin içerisinde soda ile tuzu karıştırın. Ardından dilimlere ayırdığınız patates parçalarını içine ekleyip 30 dakika boyunca bekletin. 30 dakikanın sonunda karışımın içerisindeki patatesleri süzün ve kızartın. Bu sayede patates kızartmalarının çıtır çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.


SÜTÜN İÇERİSİNDE BEKLETİN

Patatesleri dilimledikten sonra, birkaç saat boyunca sütün içerisinde bekletip kızartmak da patateslerin kıtır bir kıvamda olmasını sağlayabilir. Bu yöntem sayesinde patatesler daha az miktarda yağ çeker böylece istenilen çıtırlığa kolaylıkla ulaşılabilinir.


SOĞUK SUDA BEKLETİN

Patatesler dilimlendiği zaman içerisinde yer alan nişastayı salar ve yumuşarlar böylece çıtır çıtır olmaları önlenir. Bu yöntem sayesinde yumuşamasının önüne geçerek patateslerin daha sert bir yapıda patatesler elde edebilirsiniz. Patates kızartmasını çıtır çıtır yapmak için bir diğer yöntem ise patatesleri sirkeli soğuk suyun içerisinde bekletmek. Bu yöntem için bir kabın içerisini soğuk suyla doldurun, birkaç damla sirke ekleyin ve patatesleri suyun içerisine koyarak bekletin.

Mutfaktan çıtırlığının sesi gelecek! Patates kızartması yaparken yağına 1 damla ekleyin yeterli oluyor..

KIZARTMALIK PATATES NASIL SEÇİLİR?

Kızartmalık patates seçerken, taze, sağlam ve kaliteli patatesler seçmek önemlidir. İşte kızartmalık patates seçerken dikkate almanız gereken bazı ipuçları:

Taze patatesler seçmek, kızartmalarınızın daha lezzetli olmasını sağlar. Yumuşamış, çürümüş veya yeşilimsi bölgeleri olan patateslerden kaçının. Patateslerin cildi sağlam ve pürüzsüz olmalıdır.

Kesikler, çürükler veya diğer hasarlar, patatesin içine hava almasına ve çabuk bozulmasına yol açabilir. Kızartmalık patates için orta boy patatesler tercih edilir. Çok büyük patateslerin içi genellikle fazla nişasta içerir, bu da kızartmalarda istenmeyen bir sonuca yol açabilir. Çok küçük patatesler de doğru şekilde dilimlenmeyebilir.

Patatesin üzerinde filizler veya yeşil gözler (solanin içeren bölgeler) varsa, bu patatesin zehirli olabileceğini gösterir. Bu tür patateslerden uzak durun. Eğer mümkünse, yerel çiftçi pazarlarından veya taze ürün satan marketlerden patates alın. Uzun süre market raflarında bekleyen patatesler, tazeliklerini kaybedebilir. Bazı patates türleri daha az nişasta içerir ve kızartmalarda daha çıtır sonuçlar verir. Rusya veya Yukon Gold gibi az nişasta içeren patates türlerini tercih edebilirsiniz.


Derleyen: Hakimiyet.com - Kaynak. Sabah.com.tr

Bakmadan Geçme