• Haberler
  • Güncel
  • Naci Görür'den Flaş Açıklama: '9 Şiddetinde Bekliyorum' İstanbul'da Haliç'ten Silivri'ye… Taş Taş Üstünde Kalmaz!

Naci Görür'den Flaş Açıklama: '9 Şiddetinde Bekliyorum' İstanbul'da Haliç'ten Silivri'ye… Taş Taş Üstünde Kalmaz!

Deprem uzmanı Naci Görür konuştu, İstanbullular sustu. İstanbul depremi ile ilgili paylaştığı o kritik veri sosyal medyada manşetlere konu oldu.

Naci Görürün 9 şiddetindeki deprem açıklaması sosyal medyayı karıştırdı. Deprem uzmanı Naci Görür İstanbulluları büyük şiddetli depreme yönelik bir kez daha uyardı. Katıldığı canlı yayında ifade ettiği her kelime kan dondurdu.

Naci Görür sözlerinde “Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgenin 9 şiddetinde sallanacağını, çok iyi yapılmış binaların dahi hasar alabileceğini” defaatle vurguladı.

İstanbul Depremi’nden En Çok Onlar Etkilenecek!

Naci Görür sözlerinde olası bir depremde büyük sarsıntı ile etkilenecek o ilçelere de tek tek yer verdi. “Avrupa Yakasında bulunan Haliç'ten Silivri'ye kadar olan, denize yakın olan tüm kesimler, Zeytinburnu, Bakırköy depremden ciddi şekilde etkilenecek” ifadesini kullandı.

“İstanbul Buna Hazır Değil”

Konuyla ilgili altyapı ve yapı stoğunun henüz hazır olmadığını söyleyen Görür “deprem hazırlıkları müteahhitlik projesine dönüşmelidir” dedi. Olası bir deprem %47'lik bir ihtimalle dahi sarstığında kanalizasyon içme su şebekeleri birbirine karışarak su sorunları ve su kesintileri yaşanabilecek, diyen Görür sözlerini şu şekilde tamamladı:

“O gün hijyen kalmayacak. İnsanlar susuzluk çekecek. Salgın hastalıklar gırla gidecek. Yollar kapanacak. İnsanlar yıkanamayacak…”

 

Bakmadan Geçme