NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Avrupa ülkelerine silah üretimini artırma çağrısında bulundu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile uzun süreli bir mücadele öngörerek, Avrupa'nın silah üretim kapasitesini genişletmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Ukrayna'daki savaşa işaret ederek, Avrupa'nın savunma sanayiini ve mühimmat üretimini ciddi şekilde artırması gerektiğinin altını çizdi.

Ukrayna Savaşı'na değinerek, Avrupa ekonomisinin silah ve mühimmat üretimine çok daha fazla odaklanması gerektiğini söyledi.

"Ukrayna'ya tedarikimizi artırabilmemiz ve kendi stoklarımızı yeniden doldurmamız için sanayi alanındaki temelimizi daha hızlı bir şekilde iyileştirip genişletmemiz gerekiyor." diyen Stoltenberg, bunun, barış dönemlerindeki yavaş üretimden, ihtilafların olduğu dönemlerde gerekli olan hızlı üretime geçilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Stoltenberg, serbest piyasa ekonomilerinde silah üreten şirketlerin üretimi artırılmaları için imzalanmış sözleşmelere ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, "Avrupa endüstrisinin bu türden daha fazla sözleşmeye ihtiyacı var ve bunların daha hızlı imzalanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Bakmadan Geçme