• Haberler
  • Güncel
  • Ne Deprem Uzmanı Ne Profesör: Bu Kez Deprem Uyarısı Bakanlıktan Geldi, 'Süre Doldu, 7.3 Büyüklüğünde Bekleniyor!'

Ne Deprem Uzmanı Ne Profesör: Bu Kez Deprem Uyarısı Bakanlıktan Geldi, 'Süre Doldu, 7.3 Büyüklüğünde Bekleniyor!'

Uzun süredir konuşulmaya devam edilen İstanbul'daki deprem krizine yönelik bu kez açıklama Bakanlıktan geldi.

Ne Deprem Uzmanı Ne Profesör: Bu Kez Deprem Uyarısı Bakanlıktan Geldi, 'Süre Doldu, 7.3 Büyüklüğünde Bekleniyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem uzmanlarının özellikle üzerinde durduğu İstanbul depremi ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki canlı yayında kritik açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm sürecine dikkat çeken Özhaseki olası bir Marmara depreminde yaşanabilecek büyüklüğün 7,3 olduğuna dikkat çekti. Son günlerde farklı illerde devam eden depremleri hedef gösteren Özhaseki “Uzmanlar süre doldu diyor. Aralıklar bu şekilde gidecekse süre gerçekten de dolmuş gibi gözüküyor” dedi.

Canlı Yayında Marmara Depremine Dikkat Çekti!

Özhaseki'nin canlı yayında Marmara depremi ile ilgili yapmış olduğu açıklama sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamanın ardından canlı yayında ekrana yansıtılan riskli bölgeler kentsel dönüşüm sürecinde yapılacaklara dair de detaylı bilgi verildi.

“Başka Çare Yok”

“Konutları güçlendirmekten başka çare yok” diyen Özhaseki İstanbul'da 6 milyon civarı konut olduğuna dikkat çekerek “Bunların bir buçuk milyonu işyeri, bir buçuk milyonu riskli. Riskli olanlar 600 bin civarında. Acilen yıkılması gereken yerlerde bulunuyor” diyerek ekledi.

 

Bakmadan Geçme