Nene Hatun gemisi yangın için yola çıktı!

Çanakkale Kepez bölgesinde süregelen orman yangınlarına müdahaleler hala devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bölgeye Nene Hatun gemisini sevk etti.

Nene Hatun gemisi yangın için yola çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale’nin Kepez bölgesinde ki yangın saatlerdir devam ediyor. Rüzgarın da etkisiyle, yangını söndürmek ekipler tarafından oldukça zorlayıcı oluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bölgeye Nene Hatun Gemisini yolladı.

Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatayda 150, dikeyde 70 metre su püskürten yangın söndürme sistemli "Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi" Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı açıklamada,”Çanakkale Kepez'de yaşanan orman yangını nedeniyle gemi trafiği, çift yönlü geçici olarak askıya alındı. Genel Müdürlüğümüze ait römorkörler olası bir müdahale için teyakkuz halinde beklerken ülkemizin ilk acil müdahale gemisi olan Nene Hatun gemimiz İstanbul'dan hareket etti” sözlerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme