NESTLE BOYKOT MU? Boykot dalga dalga büyüyor! Nestle hangi ülkenin?

Nestle boykot mu? Siyonist İsrail'in Gazze'ye başlattığı soykırımın ardından ülkelerin sadece seyirci kalması insanları harekete geçirdi. Milyonlarca insan işgalci İsrail'e tepki olarak Siyonist ürünlerini boykot listesine aldı. Doritos, Lipton, Tommy, Burger King sadece bunlardan bazıları… Peki Nestle hangi ülkenin?

Nestle boykot mu? Nestle hangi ülkenin? soruları işgalci İsrail’in ürünlerini boykot etmek isteyen milyonlarca insanın gündeminde. İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırılara sivil olarak tepki göstermek isteyen on milyonlarca sivil İsrail üretimi ve bu yönetimin ekonomisine doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayan tüm ürünleri boykot etme kararı aldı. İşte İsrail ürünleri ve Nestle hakkında detaylı bilgiler…

NESTLE BOYKOT MU?

Nestle’nin İsviçre markası olduğu biliniyor. Bu nedenle İsrail malı olmadığı doğrulandı. Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus şu ki Nestle’nin İsrail’de ofisi ve fabrikası bulunuyor. Bu nedenle Nestle’nin doğrudan olmasa da dolaylı olarak İsrail ekonomisine katkısı bulunuyor.

NESTLE HANGİ ÜLKENİN?

Nestle, İsviçre merkezli bir çok uluslu gıda ve içecek şirketidir. Nestle'nin merkezi, İsviçre'nin Vaud kantonunda bulunan Vevey şehrindedir. Ancak Nestle dünya çapında birçok ülkede operasyonlar yürütmektedir.

Nestle'nin İsrail'de bir ofisi ve fabrikası bulunmaktadır. Ancak bu, Nestle'nin bir İsrail şirketi olduğu anlamına gelmemektedir. Nestle, İsrail'in yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir.

Nestle'nin İsrail malı olduğu yönündeki iddialar, genellikle İsrail'e yönelik boykot çağrıları ile birlikte yapılmaktadır. Bu iddialar, Nestle'nin İsrail'de faaliyet gösterdiği ve İsrail hükümetine mali destek sağladığı yönündedir. Ancak Nestle, bu iddiaları reddetmektedir.

Yorumlar 7
Hikmet. 17 Nisan 2024 23:43

Sağlıksız bal olsa bile yenmez.

Yavuz 12 Kasım 2023 09:37

Ben ısrarla Nestle alalım demiyorum. Fakat bizde kaliteli yapalım. Örneğin Nestle 1 çay kaşığı bir fincan yeterli ise bizde üretilenler 3 kaşık atılması gerekir, bu rağmen tat yine yok bizim ürünlerde. 18 lira Bim de aldığım ürünü tekrar iade ettim o kadar kalitesiz ki... Nestle bunun iki katı dersek 36 TL olsun bunu uzun süre kullanırım fakat bim ürününden 3 tane almalıyım ki Nestle ürünle aynı sürede bitsin yani 54 TL bim ürününe vereceğim hem zarar etmiş olacağız hem de nasıl yapıldığı da meçhul.. ha bu arada üç harfli marketlerde kul hakkı çok yiyolar çalışanlarının hakkını vermiyor fazlasıyla çalıştırıyorlar bunlarıda gündeme getirelim... Teşekkür ederim

Hakan Durak 08 Kasım 2023 10:07

Bizim yerli malları ne kadar yetersiz de olsa bundan sonra vazgeçmeyelimki,daha fazla Müslüman mağdur edilmesin ve öldürülmesin , diğer yerli markalarımızda zamanla çoğalıp daha iyisini yapacaklarına inanıyorum.

Hakan Durak 08 Kasım 2023 10:03

Yeterli

Özlem 07 Kasım 2023 14:16

Bizim sandıgımız 3 harfli marketleri de carfoursa ,(Ya satmasınlar yada onlarda boykot edeceğiz

Özlem 07 Kasım 2023 14:12

Türk malı haricinde kim varsa hepsini boykot edeceğiz Yahudiler ve Hristiyan ları dost edinmeyiniz Hz Muhammed sav

Hüsamettin 07 Kasım 2023 13:51

Nestle'nin Türkiyede 'de fabrikası var.

Bakmadan Geçme