NEÜ öğrencilerinden  'İslam ve Çevre' konulu kısa film çalışması

​​​​​​​Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Akademi Kültür İlim ve Fikir (AKİF) öğrenci topluluğu tarafından öğrenci Tuğba Akyol'un senaryosu ve yönetmenliği kendine ait olan 'İslam ve Çevre' temalı 'Nihal ve Sehim' isimli iki kısa filmin gösterimi yapıldı.

NEÜ öğrencilerinden  'İslam ve Çevre' konulu kısa film çalışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Danışmanlığını Prof. Dr. Hikmet Atik’in yapmış olduğu AKİF topluluğu ve NEÜ İlahiyat Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu kısa film gösterimine yoğun ilgi olurken protokol de yerini aldı. Programda açılış konuşmaları yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu; İlahiyatçıların sorun çözen insanlar olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Dinin hayatın her alanına nüfuz ettiği gibi, ilahiyatçı da hayatın her alanında var olmalıdır. İlahiyatçı gençlerin sorumluluğu sadece kendileriyle sınırlı değil. İlahiyatçı, tüm toplumun hatta dünyanın meşakkati ve sıkıntısını, Afrika’nın bir köşesinde zulme uğrayan mazlumların ahını duymak zorundadır.” Diyerek Müslümanların sinema camiasındaki eksikliğini dile getirip ilahiyat fakültelerinin de bu sektörde yer alması gerektiğine vurgu yaparak filmde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar ise “İslam’ın özünü ve hakikatini yok etmeden, mesajını, günümüz teknolojilerinin sunduğu imkanlardan da faydalanarak güncel bir bakış açısıyla takdim etmek, yani günümüz kuşağının anlayabileceği tarza yorumlayarak gündeme getirmek zorunlu hale gelmiştir. Bizler, bu kısa filmlerle Hz. Peygamber’in toplum ve çevre gibi güncel konulara yaklaşımını gözler önüne sermek istedik Sünnî İslam dünyası olarak çeşitli kaygı ve gerekçelerle sinema, film, animasyon, çizgi film ve dijital oyun sektöründe diğer bir ifadeyle genel olarak “sanat” alanında geri kalmışlığımızı itiraf etmek durumundayız. Bugün İran’ın sektördeki başarılarını ve ideolojik yaklaşımını bu vasıtalarla tüm dünyaya nasıl sunduğunu da biliyoruz. Bizlerin de sektörde güçlü olması gerektiği geç de olsa anlaşılmış durumdadır." Sözleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirerek emeği geçenlere ve Konya İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de yapmış olduğu konuşmasında, “Dinimizdeki emirleri, ayetleri, hadisleri, İslam’ın, dinin ve vahyin güzelliğini insanlarımıza farklı bir tarzda sunabilme gayretiyle böyle bir çalışma ortaya çıktı. Bu çalışmayı desteklemekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Böylesine güzel bir çalışmada emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak bu tür çalışmaların arkasının mutlaka gelmesinin gerektiğini ve bu konuda her daim destekçi olacağını belirtti.

Misafirlerin ilgiyle takip ettikleri filmlerin sonunda emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi takdimiyle program sona erdi. Şeyma Bıyıklı Bakırtaş

Bakmadan Geçme