Nobel ödüllü ünlü ekonomistten dikkat çekici uyarılar

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, enflasyonun yeniden tırmanabileceği uyarısında bulundu. Krugman, 'Eğer finans piyasalarında enflasyon tehdidinin geride kaldığına dair bir algı oluşursa bu varsayım enflasyonu yeniden alevlendirebilir.' dedi.

Nobel ödüllü ünlü ekonomistten dikkat çekici uyarılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD’de, FED’in son zamanlarda yaptığı çalışmalar ve attığı adımlarla enflasyonun dizginlendiğine dair sinyaller veriyor. FED, bu hafta içinde yapacağı toplantı ile faiz artırımının yavaşlaması ve 25 baz puan faiz artırması bekleniyor. Ancak atılacak adımlar ve alınacak kararlarla ilgili ekonomistler temkinli davranıyor. 

Bloomberg’e konuşan Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, piyasaların enflasyonu çok erken bir şekilde geride bırakmış havasına girdiğini ve yaşanan bu durumun kendisini endişelendirdiğini aktardı. 

Krugman şunları söyledi: “Piyasalarda enflasyonun geride kaldığına dair fiyatlandırma var. Enflasyon hızlı biçimde gerilese de hala yüksek miktarda belirsizlik var. Eğer finans piyasalarında enflasyon tehdidinin geride kaldığına dair bir algı oluşursa bu varsayım enflasyonu yeniden alevlendirebilir.”

Krugman çok düzensiz bir dönemden geçildiğini ve çok fazla bilinmezlikle karşı karşıya olduklarını da sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme