O aşiret düğün yaptı, gelin altınları taşıyamadı!

Hakkari'nin en büyük aşiretlerinden Pinyanişi aşiretine mensup Rüştü Zeydan, oğlunu Iraklı ailenin kızıyla evlendirdi. 15 bin kişinin katıldığı düğünde para ve takılar sayılmadan sandığa atıldı. Gelin, ağırlıktan altınları taşıyamadı.

O aşiret düğün yaptı, gelin altınları taşıyamadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İran, Irak ve Türkiye'nin birçok kentinde çok sayıda mensubu bulunan Hakkari'nin en büyük aşiretlerinden Pinyanişi Aşireti'ne mensup Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, oğlu Nazım Levent'i (25), Irak'da yaşayan Nerwey aşireti lideri Raşed Mohamad Taher'ın kızı Kavin Nerwey (24) ile evlendirdi. Iraklı gelin Nerwey ile damat Zeydan için ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesinde, genç çift için 2 gün, 2 gece süren düğün yapıldı.

Düğüne, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Pinyanişi aşireti lideri Ali İhsan Zeydan, İran'daki Pinyanişi aşireti lideri Tahir Paki, Irak'tan gelen Nerwey aşiretinin kanaat önderi Abdullah Mela Ehmed ve ilçe belediye başkanları dahil yaklaşık 15 bin davetli katıldı.

Bakmadan Geçme