O borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, ceza ve prim borçları…

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar olan vergi, prim borçlar ve cezalar yapılandırma kapsamına alınıyor. İşte detaylar…

O borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, ceza ve prim borçları…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi devreye alınıyor. Paketin önümüzdeki haftalarda kabine toplantısında değerlendirilmeye alınacağı söyleniyor. 

Kabinede değerlendirilecek pakete göre; 31 Aralık 2022’ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırma kapsamına alınacak. Sigorta primi, vergi borçları, adli ve idari borçlar içinde yapılandırma imkanı sağlanacak. 

Belediyelere olan su, öğrenim kredisi gibi borçlarda kapsam içine alınacak. Anaparaya eklenen faiz ve gecikme tutarları önemli ölçüde silinecek. Önceki yapılandırma paketlerinde olduğu gibi bu pakette de peşin ve taksitli ödeme imkanı sağlanacak. Peşin ödeme halinde yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı olacak. 

KABİNE'DE ELE ALINACAK
Yapılandırma paketi pazartesi günü Kabine'de değerlendirilecek. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları açıklaması bekleniyor. Yapılacak açıklama sonrası paketin en geç şubat ayı içinde yasallaşması bekleniyor. 

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?
Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme