• Haberler
  • Eğitim
  • O fabrikalarda çalışanların çocuklarına özel, anaokulu açılıyor

O fabrikalarda çalışanların çocuklarına özel, anaokulu açılıyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS)'nde, fabrikalarda çalışanların çocukları için inşa edilen anaokulu hizmete açılıyor.

O fabrikalarda çalışanların çocuklarına özel, anaokulu açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KOS’nde yapımı bir süredir devam eden anaokulu tamamlandı. Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu   (OSBÜK)  Başkanı   Memiş  Kütükcü,   KOS’taki   fabrikalarda   çalışanların çocuklarına yönelik bölgeye kazandırılan KOS Anaokulu’na kayıtların 3 Temmuz itibariyle başladığını söyledi.

55 bin kişinin istihdam edildiği KOS’taki anaokulunun 2023-2024 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağını belirten Kütükcü, 3-6 yaş grubu çocukların eğitim alacağı KOS Anaokulu kayıtlarının 14 Temmuz 2023 Cuma günü ise sona ereceğini duyurdu.

KOS, tam bir eğitim merkezi haline geldi. Açıklamasında Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 31 milyon metrekare büyüklükle Türkiye’nin ikinci büyük OSB’si haline geldiğini ifade eden Başkan Kütükcü, şunları söyledi: “Bölgemiz sanayi üretiminde öncü OSB’lerden biri olmanın yanı sıra, meslekive teknik anadolu lisesi, mesleki eğitim merkezi, meslek yüksekokulu ve yenikazandırdığımız anaokulu ile tam bir eğitim merkezi haline geldi. Önümüzdeki eğitimöğretim döneminde ilk ders zilinin çalacağı anaokulumuzda, çocuklarımız hemeğitimlerini alacaklar hem de güzel vakit geçirebilecekler. Her detayın düşünüldüğüanaokulumuz   5   derslik,   yemekhane,   uyku   sınıfı,   amfi   salonu,   çocuklar   içintasarlanmış lavabolar, kapalı ve açık oyun alanlarından oluşuyor. 3-6 yaş grubuöğrencilerimize yönelik, 100 kişi kapasiteli anaokulumuzda 08.00 -18.00 saatleriarasında   tam   zamanlı   bir   şekilde   hizmet   verilecek.   Bölgemizde   çalışanebeveynlerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebileceği bir eğitim yuvasınıaçmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi. 

Bakmadan Geçme