O okul Konya'yı temsil edecek

Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları yarışmasında Gençlik İlkokulu /Ortaokulu birinci sınıf öğrencileri 20 Mayıs 2023 tarihinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Finalinde Konya'yı temsil edecekler.

O okul Konya'yı temsil edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplumda akıl ve zekâ oyunları olarak bilinen bilişsel oyunlar, Milli Eğitim Bakanlığının hedefleri doğrultusunda çocukların bilişsel beceri kapasitelerini geliştiren, akıl yürütme ve mantığı etkin bir şekilde kullanmalarını, problemler karşısında özgün stratejiler geliştirmelerini, hızlı aynı zamanda doğru karar vermelerini sağlayan, takım halinde çalışma becerilerini geliştiren, sırasını bekleme söz kesmeme gibi olumlu davranışlar kazandıran, bunun gibi birçok beceri gelişimine katkı sağlayan oyunlardır. 

Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan, yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan bu oyunlar; hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter gelişimine de olumlu katıkları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Bilişsel oyunlar programı ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır. Gençlik İlkokulu /Ortaokulu zekâya ve yeteneğe daha fazla önem verilmesi için çalışmalar yapıyor,  ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğinin bilgiye, zekâya ve yeteneğe yatırım yapılmasında olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda Türkiye Zeka Vakfı’nın (TZV) düzenlediği Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları yarışmasında birinci sınıf öğrencilerimiz Konya Birincisi, ikinci sınıf öğrencilerimiz Konya İkincisi, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerimiz il derecesi yaparak bölge finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Şimdi de okulumuz birinci sınıf öğrencileri 20 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Finalinde ilimizi ve bölgemizi temsil edecekler. Uzun ve yorucu bir yarışma sürecinin ardından finallere katılmaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Okul Müdürü Nurettin Kabak  "Öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Eğitim öğretim sürecinde öğrencilerimizin akademik başarısı yanında farklı alanlarda da başarılı olduklarını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bizlere destek olan velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme