O ülkenin Özel Kalemi gazetemizi ziyaret etti

Göyce Zengezur Azeri Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Özel Kalem Müdürü Şahin Akkan, gazetemizi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Taner Özay'ı ziyaret etti.

O ülkenin Özel Kalemi gazetemizi ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemize ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şahin Akkan, Zengezur Azeri Türk Devletinin kuruluşundan sonraki yaşanan gelişmeleri anlattı.

Zengezur Devletinin alt yapıyla ilgili ciddi çalışmaların olduğunu vurgulayan Akkan, hedeflerinin Zengezur devletinin kısa sürede uluslararası arenada birçok ülkede tarafından tanınır bir hale getirmek olduğunu aktardı. Ülkenin kalkınması için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakimiyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Taner Özay'da, ziyaretten ötürü Akkan'a teşekkürlerini iletti. 

NE OLMUŞTU? 

10 Kasım 2021 yılında Ermenistan işgalinde bulunan Karabağ toprakları kurtuluşunun ardından bölgede Yeni bir Türk devleti kuruldu. Yeni Kurulan Türk Devleti, Göyçe Zengezur Azeri Türk Cumhuriyeti ismini aldı.

Zengezur Azeri Türk Cumhuriyetini ilk Tanıyan Devlet ise Türkiye Cumhuriyeti. Azerbaycan'ın batısında, Ermenistan, Nahcivan ve Türkiye'ye sınır olan bölgede bağımsızlık açıklayan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti, Beştepe'de temsilciliğini açtı.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme