• Haberler
  • Ekonomi
  • O yatırımda yüzde 35'in üzerinde getiri var! Uzmanı uyardı: 'Aldı başını gitti...'

O yatırımda yüzde 35'in üzerinde getiri var! Uzmanı uyardı: 'Aldı başını gitti...'

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu katıldığı 'Gerçek Ekonomi' programında doların dengede tutulmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Piyasanın son durumunu değerlendiren Kozanoğlu, 'O yatırımlar yüzde 35 üzeri getiri sağladı' dedi.

O yatırımda yüzde 35'in üzerinde getiri var! Uzmanı uyardı: 'Aldı başını gitti...'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankasının döviz sattığı üzerine iddialarda bulunan Kozanoğlu, “Göründüğü kadarıyla seçim sonrası bu üçüncü hamle dövizin çok ciddi sıçradığı dönemlerde anlaşıldığı kadarıyla bir noktada dur demek istiyorlar. Hatırlanırsa seçim öncesi 20’nin altındaydı. Bu üçüncü hamle ise hatırlayacak olursak bir önceki hafta sonu dolaylı vergilerde artış yapıldı. Özellikle ÖTV’de çok ciddi bir artış yapıldı. Bunun enflasyonu sıçratacağı beklentisi hakim oldu. Onun ertesinde 27’ye kadar dövizde yine bir hareketlenme görüldü. Daha sonrada dün ve bugün dahil yatay seyrettiğini görüyoruz. Ama benim gördüğüm kadarıyla burada bir denge sağlanmış görünüyor. Çünkü döviz büfeleriyle bankalar arası piyasadaki alış satış arası çok büyük bir fark yok.” şeklinde konuştu.

O yatırımda yüzde 35'in üzerinde getiri var! Uzmanı uyardı: 'Aldı başını gitti...'

“YÜZDE 35 ÜZERİ BİR GETİRİ SAĞLADI”
Seçim öncesinde paralel piyasada çok ciddi farklar oluştuğunu ve geçtiğimiz haftada benzer bir durum ortaya çıktığını vurgulayan Kozanoğlu, “ Bu hafta gördüğüm kadarıyla kayda değer bir fark yok. Bunun nedeni de şu seçimlerden önce herkes dövizin bu noktada kalamayacağını biliyordu çünkü döviz kurlarında şöyle bir dengelenme mekanizması var. Belli bir noktaya çıktığı zaman ben kar realizasyonunu yaptım diye düşünüp satışa geçen insanlarda oluyor. Türkiye’de bankalarda 200 milyar civarında döviz var. Şimdi belli tasarruf sahiplerinin satmayı düşünecekleri bir noktaya da gelmiş olabilir. Hatırlayalım 27 kuru üzerinden düşündüğümüz zaman seçim sonrası yüzde 35’lik bir artış var. Seçimden bir hafta evvel kredi kartı faizleri düşükken, tüketici kredileri düşükken bunu dövize, dolara, Euro’ya yönelten kişiler yüzde 35 üzeri bir getiri sağladı. O nedenle belki bir dengelenme mekanizması olmuş olabilir. Kur çok ciddi bir şekilde aldı başını gitti. 28 Mayıs seçimlerinden sonra ciddi bir artış oldu. Kısaca söylemek istediğim evet Merkez Bankası müdahale ediyor. Anlaşıldığı kadarıyla eskisi kadar büyük satışlar gelmeden bir denge mekanizması oluşuyor. Bu yüzde 35 enflasyonu önümüzdeki aylara yayılacak şekilde yukarı çekmeye yeterli bir düzey.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme