• Haberler
  • Güncel
  • OBEZİTE NEDİR? Obezite neden olur? Obezite tedavisi var mıdır?

OBEZİTE NEDİR? Obezite neden olur? Obezite tedavisi var mıdır?

Günümüzde en yaygın sağlık sorunlarından biri olan obezite,dengesiz yaşam biçimi ve çoğunlukla fast food'a dayalı beslenme biçimini peşinden getirir. Peki obezite nedir? Obezite neden olur? Obezite tedavisi var mıdır? İşte detaylar...

Günümüz şartlarında gelişmiş ve ya gelişmekte olan ülkelerin önemli sağlık sorunları arasında yer alır. Peki Obezite nedir? Obezite neden olur? Obezite tedavisi var mıdır?

OBEZİTE NEDİR?

Obezite, bedende bulunan yağ külteesinin yağsız kütleye oranla aşırı artması sonucu, boy uzunluğuna göre vücut ağırlığın aşırı artmasıdır.

OBEZİTE NEDİR? Obezite neden olur? Obezite tedavisi var mıdır?

OBEZİTE NEDEN OLUR?

Bireylerin günlük yaşamda enerji ihtiyaçları vardır ve bu enerji ihtiyaçlarını beslenme yolu ile karşılarlar. Bireyleri enerji ihtiyacı düzeyleri  yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişir.

Sağlıklı bir yaşam için alınan enerji ve harcanan enerji dengede olmalıdır. 

Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının %15-18''i, kadınlarda ise %20-25''ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde %25, kadınlarda ise %30''un üstüne çıkması obeziteyi oluşturmaktadır.

Obezite, günlük alınan enerjinin harcanmaması durumunda vücutta yağ olarak birikmesidir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), obeziteyi sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlamıştır.

OBEZİTE NEDİR? Obezite neden olur? Obezite tedavisi var mıdır?

OBEZİTE TEDAVİSİ VAR MI?

Obezite tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu hastalık diyet yaparak, diyet eşliğinde egzersiz yoluyla ve ya cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilebilir. 

 

Bakmadan Geçme