Öğ-Der'den basın açıklaması

Öğ-Der Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın 24 Kasım öğretmenler günü ve kan bağışı kampanyası münasebetiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın toplantısında Öğ-Der Konya Şube Başkan Yardımcıları Muhittin Sarıbal ve Mehmet Çorak hazır bulundu.

Öğ-Der'den basın açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğ-Der Şuurlu Öğretmenler Derneği Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın; Malumunuz iki gün sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle eğitimcilerimiz, eğitim sistemimiz, bu eğitim sisteminden geçen öğrencilerimiz, gençlerimiz, okullarımız, velilerimiz, eğitim yöneticilerimiz, çalışanlarımız, yaptıklarımız yapamadıklarımız, doğrularımız yanlışlarımız, gündeme gelecek konuşulacak anlatılacak geçilecek.

Öğ-Der Konya Şubesi olarak dünya insanlığı için bugüne kadar oluşturulmuş, vücut bulmuş bütün mesleklerin anası olan Peygamberler mesleği olan, öğretmenlik mesleğini icra eden eğitimcilerimizi canı gönülden kutluyor kendilerine sağlık ve mutluluklar diliyorum. Öğretmenlik mesleğini tam olarakta Hz. Peygamber Efendimiz tanımlamış ve şu hadisle öğretmenliğin ulviliğini beyan etmiştir. “Ben ancak bir muallim olarak gönderildim”  işte öğretmenliğin aslı ve özü budur.

O halde öğretmenlerimizi salih nesiller yetiştirmek üzere Hz. Peygamber Efendimizin izinde ve yolunda mesleklerini icra etmesini sağlamalıyız. Milli Eğitimimizi aziz milletimizin razı olacağı hale ancak öğretmenlik mesleğinin saygınlığını kazandırarak getirebiliriz.

Öğretmenlerimizi tarihimizde olduğu gibi “Önce Ahlak ve Maneviyat” temelli nesilleri yetiştirmenin heyecanına kavuşturmalıyız.

Batıya dayalı eğitim programları, içerikleri, AB uyum yasaları bu yasalara dayalı düzenlemeler başta eğitim alanında olmak üzere neslimizi, gençlerimizi, aileleri ahlaki ve manevi çöküntüye, ifsada uğratmaktadır.

Yetkililere sesleniyorum AB uyum yasalarıyla getirilen zehirlerin ilacı inancımızdadır. Ahlak ve maneviyatımızdadır tarihimizdedir. İnancımızdadır. Nesli ifsad edenlerin dünyada da ahirette de iflahı yoktur. Eğitimde bir an önce ifsattan ıslaha ve özümüze dönmemiz lazım.

Öğretmenlerimize, eğitimcilerimize maddi açıdan reva görülen açlık ücretinin bir tık üstünde, yoksulluk sınırının yarısına ulaşamayan ücretler mahkumlar.

Atanamayan öğretmenlerimiz en büyük yaramız, neden ihtiyaç fazlası eğitim fakültesi var? Neden ihtiyacımızın birkaç katı eğitim fakültelerine öğrenci alınır? Arz talep dengesi neden gözetilmez? Neden diplomasını verdiğiniz öğretmenlere görev verilmez?

Değerli basın mensupları, 03.02.2022 tarihinde kabul edilen resmi gazetede yayınlanan 7354 nolu Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde göze çarpan kariyer basamakları, uzman öğretmenlik, baş öğretmenlik dışında yeni bir şey yok. Nitekim 19 Kasım 2022 Cumartesi günü uzman öğretmenlik sınavı yapıldı. Milli Eğitim yetkililerine sınavla ilgili bir anket çalışması yapılmasını tavsiye ederim.

Değerli basın mensupları, Öğ-Der Genel Merkezimizle Kızılay Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol gereği bütün illerimizde ve Konya’mızda Kan Bağışı kampanyası yapılacaktır. 21 Kasım- 04 Aralık tarihleri arasındaki kan bağışına başta öğretmenlerimiz, eğitimcilerimiz olmak üzere müsait vatandaşlarımızı da hafta içi her gün ve cumartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında kan vermeye davet ediyoruz.

Bakmadan Geçme