Öğrenciler Ağız Ve Diş Sağlığı Üzerine Bilgilendirildi

Beyşehir'de Şehit Osman Çınar ve Şehit Hasan Metli İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirildi.

Öğrenciler Ağız Ve Diş Sağlığı Üzerine Bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler. Bu kapsamda, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından farkındalık oluşturulması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her yaş grubuna yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerde İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sunum yapıp anlatımlarıyla öğrencileri bilgilendirdi.

Beyşehir’de öğrenciler diş fırçalama alışkanlığı konusunda görülen eksiklikler hususunda eğitimlerle anlatıldı.

DİŞ NASIL FIRÇALANIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından “Dişlerinizi nasıl fırçalamalısınız?” videosu hazırlandı. Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de paylaştığı videoda şu ifadeler yer aldı; Ellerinizi yıkayın ve ağzınızı bol suyla çalkalayın. Kuru diş fırçasına bezelye büyüklüğünde diş macunu sıkın. Dişlerin dış yüzeyini diş eti hizasından başlayarak dairesel hareketlerle ve yukarı aşağı yönünde fırçalayın. Dişlerin iç yüzeyini diş eti hizasından başlayarak dairesel hareketlerle ve yukarı aşağı yönünde fırçalayın. Çiğneme yüzeylerini ileri geri yönünde fırçalayın. Dilinizin üst yüzeyini fırçalayın. Ağzınızı yeterli miktarda su ile durulayın. Diş fırçanızı yıkayın ve temiz bir kaba, diğer fırçalarla temas etmeyecek şekilde koyun.”

Bakmadan Geçme