Okul bahçesinden Milli Takıma

U16 Türkiye Milli takımına çağrılan Enes İlyas Seven, 6 yıl önce okul bahçesinden keşfedilip, Kasırgaspor alt yapısından yetişip, milli takıma yükselmeyi başardı.

Okul bahçesinden Milli Takıma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çok sayıda yetenekli çocuğun, Ortaokuldan, liseye geçiş dönemlerinde sahip çıkılamadığı için kaybedildiği Ülkemizde doğru alt yapı, doğru hocalar ile çalışma şansını yakalayabilen az sayıdaki yeteneklerden biri ENES SEVEN.

Soy ismi gibi futbolu seven, babası gibi yetenekli bir çocuk. Babası Mustafa Seven, çok yetenekli iken toplumun futbola bakış açısını aşamadığı için futbolu profesyonel olarak sürdüremeyen binlerce insanımızdan sadece biri. Kendi hayallerini, oğluna tam destek vererek gerçekleştirmek istiyor.

Doğru alt yapı, doğru hoca seçimi ile Altınordu Spor Okulu ve Kasırgaspor Kulübünde 6 yıl hem eğitim, hem maç tecrübesi alarak yetişen Enes İlyas Seven, Kasırgaspor’dan geçen sene Konyaspor’a transfer oldu.

Kasırgaspor Kulüp Başkanı ve Antrenörü Emre Demirölmez, 2007 doğumlu Enes’i, 2015 yılında tek tek okulları gezerek, okul seçmelerinde bulduğunu belirterek, “Diğer çocuklar arasında hemen fark ediliyordu, ama Onu o Okul bahçesinde izlemek gerekliydi. Alt yapımıza aldık, doğru antrenman ile kısa sürede kendini Elit gruba almamızı sağladı. 6 yıl kulübümüzde hem eğitim aldı, hem de tüm kategorilerimizde forma giyerek kulüp başarılarımızda pay sahibi oldu. Yeteneği ve attığı gollerle dikkat çekti ve geçen sene Konyaspor’a transfer oldu. Gururluyuz ve başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Demirölmez, Konyaspor’da daha göz önünde olması Onun Milli takım yolculuğunu da kısalttı dedi.

Her alt yapı kulübünün temel amacı oyuncularının profesyonel olması, kulüp performansı ve Milli takım yolunda ahlaklı, iyi bir sporcu olmasıdır.

Enes İlyas Seven’in Milli takıma seçilen başarılı serüveni de okul bahçesinden başlarken,  merdivenleri teker teker doğru bir eğitim ile çıkması da başarısını zirveye taşımış oldu.

U 16 Türkiye Milli takımın 8-10 Kasım 2022 tarihinde Karadağ ile oynayacağı hazırlık maçı aday kadrosuna Konyaspor’dan Enes İlyas Seven ile birlikte, Ahmet Tırpancı, Abdullah Kaygusuz ve Şahin Alakuş’ta davet edildi.

Bakmadan Geçme