Okul kimyasal maddelerden zehirlenen 14 öğrenci hastanelik oldu

Diyarbakır'da bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu'nda temizlik malzemelerini karıştırarak sınıfı temizlemeye çalışan öğrencilerin neden olduğu kimyasal maddelerin etkisiyle 14 öğrenci zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu'nda, öğrencilerin izinsiz olarak kimyasal temizlik maddelerini karıştırarak sınıfları temizlemesi sonucu 14 öğrenci kimyasal maddelerin etkisiyle zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin şikayetleri üzerine sağlık ekipleri olay yerine sevk edilirken, zehirlenen öğrenciler çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Zehirlenme vakası yaşanan sınıftan bir öğrenci, yaşananları "Bugün sınıfımızda bir zehirlenme vakası oldu. Sınıfımızı temizlemek istedik. İki ayrı kimyasal temizlik maddesini karıştırdık. Temizliğimiz bittikten sonra hepimiz dışarı çıktık. Tekrar içeri girdiğimizde kötü bir koku ortaya çıktı. O koku resmen yüzümüze vuruyordu. Arkadaşlarımdan 14 kişi zehirlendi. Bende herhangi bir problem yoktu. Olay yaşandığı esnada sınıfımızda 30’a yakın öğrenci vardı. Az önce zehirlenen arkadaşımı gördüm, durumlarının iyi olduğunu söyledi " şeklinde anlattı. 

Diğer bir öğrenci ise, "Kimyasal maddeleri karıştıran öğrenciler sınıfı temizledikten sonra 14 öğrenci zehirlendi, olay yerine gelen 5 ambulans öğrencileri hastaneye kaldırdı" dedi.

Bakmadan Geçme