Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 2 milyon 600 bine çıkarıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 2 milyon 600 bine çıkarıldı.

Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 2 milyon 600 bine çıkarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi hayata geçirilmeden önce Konyadaki okul kütüphanelerinin sayısı 730, bu kütüphanelerdeki kitap sayısı ise yaklaşık 1 milyon iken okul kütüphane sayısı 1.459’a kitap sayısı da 2 milyon 600 bine yükseldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit öğrencilere kültürü ve okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkat çekerek kütüphane ve kitap sayılarının artırılmasının önemine değindi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim döneminin başından itibaren hayata geçirilen ve ilkokul üçüncü sınıflara yönelik birçok etkinliği içeren “Başarmaya Hazırım” isimli kitap okuma projesinden de bahsederek ana hedeflerinin öğrencileri daha çok ve faydalı kitapla buluşturmak olduğunu ifade etti. "Başarmaya Hazırım" projesi kapsamında 37.500 adet "Başarmaya Hazırım" hikâye kitabı ve "Hikâye Kitabı Özel Defteri"nin, 31 ilçedeki tüm resmî ve özel ilkokul 3. sınıf öğrencileri ile buluştuğunu belirtti.  “Öğrencilerimizin eleştirel ve analitik düşünme ile iletişim becerilerini geliştirmeyi, millî ve manevi değerlere sahip erdemli ve üretken bir nesil yetiştirmeyi, ilimize ait kültürel değerlerin, türkü, ninni, tekerleme ve derlemelerin yazılmasını sağlamayı, aile içinde kitap okuma ve kütüphane kurma kültürü oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme