• Haberler
  • Asayiş
  • Öldürdükleri komşularının evine taziyeye dahi gitmişler

Öldürdükleri komşularının evine taziyeye dahi gitmişler

Denizli'de bir grup şahıs öldürdükleri komşularının evine taziyeye gitti. Kişilerin üzerindeki kuşkuları gidermek için uğraş verdikleri anlaşıldı.

Olay 6 Eylül 2023 tarihinde Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi Mahallesi’nde meydana gelmişti.

Kırsal mahallede tek başına yaşayan 64 yaşındaki Şahin Demirten’in komşusu Cihan G. isimli şahıs 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak Demirten’in evine 500 metre kala tek taraflı motosiklet kazasına uğradığını ihbar etti. 

İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi.

Yapılan ilk inceleme sonucunda 2 çocuk babası Demirten'in kalp krizi geçirdiği için kaza yaptığı söylenildi. Ortada şüpheli bir durumun olmaması sebebiyle şahıs ertesi gün mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Ailenin kuşkularını gören Denizli İl Jandarma Komutanlığı JASAT dedektifleri, Demirten’in komşusu olan aile tarafından dövülerek öldürüldüğünü ve olaya kaza süsü verildiğini tespit etti. 

Gözaltına alınarak suçunu itiraf eden Cihan G. ile babası Hasan G., annesi Makbule G. ve ablası Serap G. şüpheli olarak adliyeye sevk edildi.

Demirten’in ailesi, zaman zaman ekmeklerini paylaştıkları komşularının nasıl böyle bir cinayeti işlediğine anlam veremediklerini söyledi. 

Demirten’in oğlu Ceyhun Demirten, kızı Ceylan Kaçar ve eski eşi Zühra Erten, olayın en başından beri şüphelendikleri ailenin cenazeye katılmamasına rağmen daha sonra taziyeye gelip kendileriyle görüştüğünü belirtti.

"Motosikletten düşmüş gibi değil de oraya konulmuş gibi"

Babasının bugüne kadar hiç kaza yapmadığını söyleyen oğlu Ceyhun Demirtan, “Babamın bir kaza sonucu kalp krizinden öldüğünü söylediler.

Ben babamı Acıpayam Devlet Hastanesinde gördüğümde olayın şüpheli olabileceğini düşünerek incelenmesini istedim. Olay yerine geldiğimde babamı taşların üzerine yatık halde bulmuşlar.

Babam motosikletten düşmüş gibi değil de oraya konulmuş gibi olabileceğini düşündüm. Daha sonra olaya Denizli’de JASAT dahil oldu.

Babamın kanı yerde kalmadı. Şahıs olayı gerçekleştirdikten sonra ambulansı arıyor. Trafik kazası olduğu ihbarında bulunuyor. Sonra da tanık olarak ifade vermiş.

Olaya kaza süsü vermek için her şeyi yapmışlar. Suçu da bir başkasının üzerine atmaya çalışmış” dedi.

Bakmadan Geçme