Ölümcül yeni virüs

Bir grup bilim insanının, laboratuvarda ölümcül yeni Covid-19 varyantı ürettikleri ortaya çıktı.

Ölümcül yeni virüs
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna göre araştırmacılar, Covid-19’un ne kadar ölümcül olabileceğini anlamak için yüzde 80 ölüm oranına sahip, coronavirüsün Omicron ve orijinal Wuhan türlerini birleştiren yeni bir hibrit virüs oluşturdu. Ancak, söz konusu çalışma “ateşle oynayan bir manipülasyon” olarak tanımlandı ve diğer araştırmacıların tepkisini çekti.

ABD’de yer alan Boston Üniversitesi’nde bilim insanları, bir laboratuvarda coronavirüsün oldukça ölümcül yeni bir varyantını üretti. 

HİBRİT VİRÜS ÜRETTİLER

Dailymail’in haberine göre, Covid-19’un ne kadar ölümcül olabileceğini görmek isteyen araştırmacılar, bir çalışmada farelerin yüzde 80'ini öldüren Omicron ve orijinal Wuhan türünü birleştiren hibrit bir coronavirüs yarattı. 

"ATEŞLE OYNUYORLAR"

Söz konusu olay, benzer uygulamaların pandemiyi başlatmış olabileceğine dair korkulara rağmen, virüs manipülasyonu araştırmalarının ne kadar tehlikeli olabileceğini ortaya koydu. Birçok farklı araştırmacı, ABD’de yapılan çalışmaya tepki gösterdi. 

Çalışmayı eleştiren ve İsrail Hükümeti'nin önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Shmuel Shapira, "Bu tip çalışmalar tamamen yasaklanmalı, ateşle oynuyorlar" dedi.

Öte yandan, daha önce pandemiye neden olan yeni tip coronavirüsün bir laboratuvarda üretildiğine dair birçok teori ortaya atıldı.

Bakmadan Geçme