Ölüme terk edilen köpekler sağlığına kavuştu

Kastamonu'da anestezi uygulanarak ölüme terk edilen 10 köpek, uygulanan tedavi sonrası sağlıklarına kavuştu.

Olay, 24 Şubat’ta Kastamonu’nun Cide ilçesi Kemerli Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

10 köpek kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uyuşturularak bölgedeki boş araziye atıldı. Köpekleri gören bir vatandaş, durumu Cide Belediyesi’ne ihbar etti.

Yapılan ihbar üzerine bölgeye polis, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Cide Belediyesi Hayvan Hakları ekipleri sevk edildi. Köpekler, bölgeye giden ekipler tarafından ölüme terk edilmiş halde bulundu.

Yapılan incelemelerin ardından köpekler Cide Belediyesi Hayvan Barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Sağlıklarına kavuştular

Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ederken, ölüme terk edilen köpekler sağlığına kavuştu. Cide Belediyesi Hayvan Barınağında tedavileri süren köpekler uygulanan anestezinin etkisinden kurtarıldı. Köpekler barınakta gözlenmeye devam ediyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sona ermesiyle birlikte yeniden doğal yaşam ortamına salınacak.

"Herhangi bir sıkıntıları yok"

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Geçici Hayvan Bakımevi Saha sorumlusu Mesut Seyda Erdoğan, "Belediyemiz santraline gelen zehirlenme ihbarı üzerine Cide Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz alana gitmiştir. Köpeklerin zehirlenmediği, anestezi etkisi altında olduğu tespit edildi. Bahse konu alanda Milli Parklar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak bir tutanak hazırladık ve daha sonra köpeklerimizi barınağımıza getirdik. Şu anda gözlem altındalar. Herhangi bir sıkıntıları yok. Soruşturma devam ettiği için doğal yaşam ortamlarına bırakamıyoruz. Soruşturmanın bitmesi ile doğal aşam ortamına bırakacağız" diye konuştu.

"Sağlık durumları gayet iyi"

Köpeklerin sağlık durumu ile ilgili konuşan Veteriner Teknikeri Ümit Gündoğdu, "Sağlık durumları gayet iyi. Sadece yanlış anestezi bölgelerinden vuruldukları için ayılmaları daha geç oldu. Ama genel anlamda sağlıkları iyi, gözlemlerine devam ediyoruz. Genel durumları iyi. Herhangi bir sıkıntıları yok" dedi.

Bakmadan Geçme