Online eğitim başarıyı düşürdü

Anıt Özel Öğretim Kursu Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, Üniversite tercihlerinin devam ettiği bugünlerde YKS ve LGS de başarının düşük olmasının nedeninin online eğitim olduğunu söyledi

Online eğitim başarıyı düşürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anıt Özel Öğretim Kursu Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, Üniversite tercihlerinin devam ettiği bugünlerde YKS ve LGS de başarının düşük olmasının nedeninin online eğitim olduğunu söyledi. Üniversite tercihlerinin 20 Ağustos ‘ta sona ereceğini belirten Aladağ; “Yanlış tercih bir yıl, yanlış Üniversite dört yıl ve yanlış meslek kırk yıl kaybettirir” dedi.

Aladağ 2021 YKS ve LGS de öğrencilerin geçmiş yıllara göre başarılarının düşük olduğuna dikkat çekerek ‘Testlerin yapılabilme oranlarına bakıldığında öğrencilerin sınavlarda çok fazla zorlandığını söyleyebiliriz. 2021 YKS sayısal da 390 bin kişi barajı geçmiş iken, bu sayı 2020 sayısalda575 bin idi. Eşit ağırlık alanında ise 2021 de 587 bin kişi barajı geçerken bu sayı 2020 de 842 bin idi. Sözelde ise 720 binden 560 bine düştüğünü görüyoruz. Öğrencilerin kurslara ve okullara salgın nedeniyle daha az gelebildiğini söyleyen Aladağ özellikle internette sanal eğitim sitelerinden, videolardan hazırlanan öğrencilerin başarılarının düşük olduğunu görüyoruz. Bu nedenle öğrenciler okullarına, kurslarına devam etmeli ve sınav sürecini eksiksiz sürdürmelidirler’ dedi.

Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ açıklamasının devamında ‘ En iyi eğitim akranlarla birlikte öğretmen sinerjisiyle yapılabilir. Öyle görülüyor ki Eylül ayından itibaren okullar tam zamanla ve kesintisiz bir şekilde açılacak. Özellikle sınav grubu öğrencileri 2022 yılında daha şanslı ve başarılı olacak.2 yıldır okullara, kurslara gidemeyen öğrencilerin önceki sınıflarda önemli konu eksikleri oluştu. Bu eksiklerin giderilebilmesi için öğrencileri yoğun bir yıl bekliyor. Artık öğrencilerin konfor alanlarını terk etmeleri gerekiyor. Salgın nedeniyle evde kalan öğrencilerin telefon ve bilgisayar ekranını terk ederek gerçek dünyaya, akranlarının arasına karışması gerekiyor. Aksi halde bireyler ilerleyen dönemlerinde sosyal ve psikolojik sorunlarla karışılacaklardır’ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme