Ordu alarma geçti

Norveç hükümeti, Ukrayna'daki savaşa yanıt olarak daha fazla askeri personeli operasyonel görevlere taşımak ve hızlı bir seferberlik gücünün rolünü artırmak için ordusunu yüksek düzeyde alarma geçirdiğini açıkladı.

Ordu alarma geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Norveç Savunma şefi General Eirik Kristoffersen, askeri personel faaliyetlerinin haricinde ABD yapımı yeni P-8 Poseidon devriye uçağı filosunu da, planlanandan daha hızlı bir şekilde düzenli operasyonlara sokmaya çalışacaklarını belirtti.

General Kristoffersen, Reuters’e verdiği demeçte, Norveç’e karşı şu anda kararı tetikleyen somut bir tehdit olmadığını, ancak “belirsizliklerin” toplamının yetkilileri ülkenin askeri hazırlık durumunu yükseltmeye yönelttiğini söyledi.

Kristoffersen; “Ukrayna’daki savaşta ciddi bir tırmanış gördük, biz Ukrayna kuvvetlerini eğitiyoruz, aynı zamanda Baltık Denizi’nde yaşanan gaz patlaması ve Kuzey Denizi platformlarında insansız hava aracı faaliyetleri bizi endişeye sevk etti” ifadelerini kullandı. 

Rusya savunma bakanlığı, geçtiğimiz aylarda aldığı kısmı seferberlik kararının Pazartesi günü tamamlandığını açıklamıştı.

Kaynak: M5

Bakmadan Geçme