Organik köy pazarında her şey doğal

Ulukapı Mahallesinde haftanın Perşembe günü kurulan 'organik yerli ürün pazarı' vatandaşların uğrak yeri oluyor. Yöre halkının kendi bahçelerinde yetiştirdiği lahana, marul, patates, çilek, domates, salatalık, ıspanak, maydanoz, havuç, mısır, fasulye ve dürme gibi birçok ürün, kurulan pazarda alıcıyla buluşuyor.

Organik köy pazarında her şey doğal
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulukapı Mahallesinde haftanın Perşembe günü kurulan ‘organik yerli ürün pazarı” vatandaşların uğrak yeri oluyor. Yöre halkının kendi bahçelerinde yetiştirdiği lahana, marul, patates, çilek, domates, salatalık, ıspanak, maydanoz, havuç, mısır, fasulye ve dürme gibi birçok ürün, kurulan pazarda alıcıyla buluşuyor. Yaz ayları kurulan ve kış hazırlıkları için tercih edilen Seydişehir kırsal mahallerinden gelen çiftçilerin kendi yetiştirdikleri ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  Yerli Ürün Pazarı’nın ziyaret eden Başkan Tutal, vatandaşların doğal ve organik ürünlere daha çok ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kırsal mahallelerden gelen üreticilerle ve alıcılarla sohbet eden Başkan Tutal,” köylü pazarı olarak bilinen Ulukapı Mahallemizde haftanın Çarşamba günü öğleden sonra kurulan ve Perşembe günü öğle saatlerinde sona eren köylü pazarımızda, kendi ürettikleri ürünleri hemşehrilerimizle buluşturuyor. Burada satışa sunulan ürünler, aracı olmadan direkt olarak üreticiden tüketiciye ulaştırılma özelliğine sahip. Böyle olunca fiyatlar da daha uygun hale geliyor. Kış ayları öncesi hazırlık yapmak isteyen hemşehrilerimiz bu pazara yoğun ilgi gösteriyor. Açmış olduğumuz köy pazarında çiftçi kadınlarımız hiçbir ücret ödemeden kendi ürettiği ürünleri satışa sunabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Doğal ürünlere olan talebin her geçen gün arttığını kaydeden Tutal, “değişen yaşam şartları ile birlikte pandemi süreciyle vatandaşlar artık doğal ürünlere daha çok önem vermeye başladı.  Bu sebepten dolayı hemşehrilerimiz, sağlıklı ortamlarda üretilen, işlem görmemiş doğal ürün arayışına giriyor. Çiftçilerimiz kendi ürettikleri ürünleri Ulukapı mahallemizde kurulan Pazar yerinde üreticiler hem kendileri kazanıyor, hem de hemşehrilerimizin uygun fiyatla doğal ürünlere ulaşmasını sağlıyor.” şeklinde görüş belirtti.

 

 

 

Bakmadan Geçme