ÖSYM 2024 takvimini duyurdu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 takvimini duyurdu. Açıklanan takvime göre YKS 8-9 Haziran'da yapılacak.

ÖSYM 2024 takvimini duyurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2024 sınav takvimini açıkladı. Adaylar, ÖSYM tarafından uygulanacak sınavlara, sınav tarihlerine, tercih tarihlerine ve tercih sonuç tarihlerine osym.gov.tr adresinden ulaşabilirler.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacak. Başvurularını 1-26 Şubat tarihlerinde alacağımız sınavın sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak" ifadelerini kullandı.

KPSS TARİHLERİ

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı tarihlerini de paylaştı. Buna göre KPSS tarihleri şöyle:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz

Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz

2. gün oturumları 21 Temmuz

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos

KPSS Ön Lisans 1 Eylül

KPSS Ortaöğretim 15 Eylül

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül

50'NİN ÜZERİNDE SINAV

ÖSYM Başkanı Ersoy, paylaşımında ÖSYM olarak kağıt tabanlı ve elektronik ortamda sınav uygulamalarını kesintisiz şekilde sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"2024 yılı sınav takvimimizi yayımladık, 50’nin üzerinde sınav uygulaması yapacağız. Sınavlara katılacak adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. ÖSYM olarak bizler, adaylarımızın emeklerinin karşılığını alması için buradayız, bu minvalde büyük bir titizlikle uygulamalarımızı yapacağız. Takvimde yayınladığımız sınavlara, kurumlarımızın talepleri doğrultusunda yeni sınavlar da eklenecek."

Bakmadan Geçme