Otobüste fenalaşan öğrenciyi hastaneye yetiştiren şoför konuştu

Halk otobüsünde fenalaşan üniversite öğrencisini hastaneye yetiştiren Mehmet Özçelik olayla ilgili konuştu. 'O an hiçbir şey aklıma gelmedi. Bir an önce arkadaşımızı sağlığına kavuşturmak için en hızlı bir şekilde nasıl yetiştirebilirim diye onu düşündüm' dedi.

Olay, Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı, Çünür Mahallesi-Mihri Hatun Kız Öğrenci Yurdu seferini yapan 22 numaralı otobüste meydana geldi.

Arkadaşları ile birlikte otobüse binen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Rabia Cin otobüsseyir halindeyken fenalaşıp yere düştü.

Genç kıza ilk müdahaleyi yanındaki arkadaşları ve otobüsteki diğer yolcular yaptı. Şoför Mehmet Özçelik ise durumu fark edince, hiçbir durakta durmayıp öğrenciyi bir özel hastanenin acil servisine ulaştırdı.

"Yolcular ambulansı arayalım dedi"

25 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Özçelik, olayın yaşandığı anları anlattı. Özçelik, “Sabah ilk seferimden öğrenci yurduna geçtim. Öğrenci yurdundan arkadaşları aldım dönüş yolunda Isparta istikametine doğru gelirken yolda aracın içinde sesler geldi kameradan baktığında bir tane arkadaşımızın düştüğünü gördüm.

O sırada yolcular ambulansı arayalım dedi. Ben de ambulansa gerek yok yakınımızda bir özel hastane var oraya bir an önce yetiştirelim dedim. Hızlı bir şekilde kapıları kapatıp seri bir şekilde hastanenin aciline geldim.

Hastane çalışan bir arkadaşımız vardı, zaten o bize yardımcı oldu koşarak gitti sedye getirdi. Hastaneye yetiştirdik” şeklinde konuştu.

“O an hiçbir şey aklıma gelmedi”

Öte yandan, Özçelik “O an hiçbir şey aklıma gelmedi. Bir an önce arkadaşımızı sağlığına kavuşturmak için en hızlı bir şekilde nasıl yetiştirebilirim diye onu düşündüm.

Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Bizim görevimiz vatandaşa yardımcı olmak. Arkadaşımıza acil şifalar diliyorum inşallah iyileşmiştir” dedi.

Bakmadan Geçme