Otomobil alacaklar dikkat: araç satışına düzenleme geliyor

Serbest Piyasada her geçen gün farklı fiyatlar ile karşılaşılan otomobil satışları ile ilgili düzenlemenin kapsamı genişliyor. Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasındaki yüksek fiyatların önüne geçmek amacıyla 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe giren '6 ay ve 6 bin km' şartıyla ilgili yeni düzenleme yapacak.

Ticaret Bakanlığı otomobil satışları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyor. Daha önce yalnızca firmalar, galeriler ve kiralama şirketleri için geçerli olan düzenlemenin artık şahısları da kapsaması için çalışmalar başlatıldı. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, şahıslar için senede üç adetle sınırlı olan araç devir sayısının azaltılması ve ilan sitelerine herkesin istediği gibi araç fiyatı girememesini sağlayacak düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Konuyla ilgili sinyaller, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın göreve başlamasından sonra gerçekleşen otomotiv zirvesinde verildi. Bakan Bolat, otomotiv sektörünün çatı örgütleriyle ilk kez bir araya geldi.

Görüşmelerde öne çıkan konulardan biri, otomobillerin yatırım aracı olarak görülmesi ve satın alındıktan hemen sonra ikinci el ilan sitelerinde liste fiyatının üzerinde rakamlarla satışa konulması oldu. İkinci el araç sektörü temsilcileri, '6 ay ve 6 bin km' şartının sadece işletmeler için geçerli olmasının kayıt dışılığı artırdığını ve otomobili yatırım aracı olarak gören bireyler üzerinden fiyatların artmaya devam ettiğini belirtti.

Kapsamı genişletilecek olan düzenleme ile birlikte otomobil piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçilmesi söz konusu olacak.
 

Bakmadan Geçme