• Haberler
  • Ekonomi
  • Otomobil piyasası alt üst olacak: Artık bu araçlar da alınıp satılacak

Otomobil piyasası alt üst olacak: Artık bu araçlar da alınıp satılacak

Günden güne artan araç fiyatları için devamlı yeni hamleler yapan hükümet, ikinci el otomobil ithalatının önünü açtı.

Otomobil piyasası alt üst olacak: Artık bu araçlar da alınıp satılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomobil sektöründe büyük bir canlılık yaşanmaya devam ediyor. İkinci el otomobillerin fiyatları, neredeyse sıfır otomobil fiyatlarına yaklaşmasıyla tüketicilerin dikkatini çekiyor. Otomobil sahibi olmayı arzulayanlar ise her geçen gün artan fiyatlar karşısında hayal kırıklığına uğruyor.

İkinci el piyasasında araştırmalar yapan tüketicilere sevindirici bir haber ulaştı. Ülkemizde ikinci el otomobillerin ithal edilebileceği yönünde gelişmeler olduğu konuşuluyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, bu konuda çalışmaların hızla sürdüğü iddialar arasında paylaşılıyor.

İKİNCİ EL PİYASASINDA HEYECANLI BEKLEYİŞ
Sosyal medya üzerinde ve internet mecrasında sık sık yer alan konuya dair detaylar ise gündemde yer aldı. İkinci el otomobil ithalatı konusuna dair araştırmalarını sürdüren tüketiciler açıklama bekliyor.

Ülkemizin geçmişinde ise kısa bir dönem ikinci el otomobil ithalatının deneyimlendiği herkes tarafından biliniyor. Kazanılan tecrübenin devamının gelmemesinden dolayı yeni çalışmalara dair şüpheli bekleyişler sürüyor.

YAŞ KRİTERİNE BAĞLI OLARAK İTHAL EDİLİYOR
Türkiye'de günümüzden 30 yıl öncesine kadar kısa bir dönem ikinci el otomobil ithalatı yapıldığı biliniyor. İkinci el otomobil ithalatı belirli bir yaş sınırına göre ülkemizde yer alıyor. Fakat yaş sınırlar çerçevesinde ithalat şartlarına dair çok bilgi paylaşımı bulunmuyor.

İkinci el otomobil ithalatında sınırlı süre ve belirli ülkelerden araç getirme imkanı sunuluyor. Yurt Dışından ülkemize getirilecek olan ikinci el otomobillerde bazı şartlar yer alacak. Öncelikle aracın kazalı olup olmadığına bakılıyor.

Bakmadan Geçme