• Haberler
  • Konya
  • Özboyacı'dan 'Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı' Olsun Mesajı

Özboyacı'dan 'Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı' Olsun Mesajı

Özboyacı Altın Yönetim Kurul Başkanı Ziya Özboyacı yayınladığı bir mesajla 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere eğitim camiası ve ailelere hayırlı olmasını diledi.

Özboyacı Akademi olarak okulların açılmasıyla birlikte ebeveynlerin, çocuklarının başarılı bir okul yılı geçirmesi ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çeşitli önemli adımlar atması gerektiğini vurguladı. Özboyacı mesajının devamında ‘Ailelerin okul ve çocukları arasındaki bağı güçlendirmeleri önemlidir. Bu bağı kurmak için iletişim büyük bir rol oynar. İlk olarak, okul ile sıkı iletişim halinde olunmalı ve okulun güncel bilgilerine erişim sağlanmalıdır. Okula başlama sürecinde öğrencilerin yaşadıkları deneyimler, ailelerin ve öğretmenlerin öğrencilere nasıl destek olabilecekleri okul tarafından ebeveynlere aktarılmalıdır. Aileler, çocuklarının okul deneyimlerine aktif bir ilgi göstermeli, onların günlük yaşantılarından haberdar olmalı ve düzenli olarak öğretmenlerle iletişim kurmalıdır. Ayrıca, çocukların eğitimine destek olmak için evde öğrenme ortamı oluşturmalı ve onların ders çalışma alışkanlıklarını teşvik etmelidir.

Hazırlık aşamasında, gerekli okul malzemeleri zamanında temin edilmelidir. Düzenli bir günlük rutin oluşturmak, çocuğun okula adapte olmasına yardımcı olabilir. Duygusal destek sağlamak ve çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarına odaklanmak da önemlidir. 

Vatanına milletine bağlı, küçüğünü seven, büyüğünü sayan ahlaklı ve inançlı bireyler yetiştirmek,  öğrencilerimizin hızla değişen dünyamıza uyum sağlamalarını temin edecek alt yapılar oluşturarak, başarılı ve mutlu olmalarını sağlamak, en önemli hedeflerimiz arasında yer almalıdır. Okuma alışkanlığı teşvik edilmeli ve okul etkinliklerine katılım sağlanmalıdır. Aileler ayrıca çocuklarına sorunlarıyla başa çıkmaları ve duygusal olarak destek sağlamaları konusunda rehberlik etmelidirler. Bu şekilde, sağlam bir aile-okul işbirliği oluşturarak çocukların eğitim başarısını artırabilir ve onların gelişimini destekleyebilirler.

Dijital cihaz kullanımını kontrol etmek, evde öğrenmeyi desteklemek ve çocuğun sağlığına dikkat etmek de ebeveynlerin sorumlulukları arasındadır.  Öğrencilerimizin hızla değişen dünyamıza uyum sağlamalarını temin edecek alt yapıyı oluşturarak, başarılı ve mutlu olmalarını sağlamak, en önemli hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerin yaşamsal yeteneklerinin ve becerilerinin gelişmesini teşvik etmek.  Son olarak, çocuğunuza güven ve destek vererek onun başarılı bir okul yılı geçirmesine yardımcı olunmalıdır. Unutmayın ki her çocuk farklıdır, bu nedenle çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun bir yaklaşım izlemek önemlidir. Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, okul çalışanlarımıza  2023-2024 eğitim öğretim yılı hayırlı olmasını diliyoruz’ cümlelerine yer verdi.                                                           
 

Bakmadan Geçme