Özbuğday: 'İsmiyle müsemma Arif ve Etik bir insandı'

İmam Hatip ve Yüksek İslâm Enstitüsü'nün meşhur hocası Arif Etik vefatının 30. Yılında Aydınlar Ocağı'nda anıldı.

Özbuğday: 'İsmiyle müsemma Arif ve Etik bir insandı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İmam Hatip Okulu ve Yüksek İslâm Enstitüsü’nün meşhur öğretmenlerinden merhum Arif Etik vefatının 30.yılında Konya Aydınlar Ocağı Salı Kültür Sohbetlerinde anıldı. Eğitimci, musikişinas Enver Etik’in babasını anlattığı programda dostları ve talebeleri de hocalarına dair hatıraları dile getirdi.

Açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü merhum Arif Etik’in Konya kültürüne çok önemli hizmetler verdiğini belirterek “Gelenek haline getirdiğimiz Salı Kültür Sohbetlerini ara vermeden sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Konya eski İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın Kur’an-ı Kerim tilavetindan sonra kürsüye gelen Enver Etik diploma sahibi olmayan babasının buna rağmen eğitimini tamamlayıp çok iyi Farsça ve Arapça öğrenerek bu alanda öğretmenlik yaptığını anlatırken “Yüksek İslâm Enstitüsü’nde Farsça ders vermesi teklif edilince İstanbul’dan iki uzman hocamız bizim evimize gelip babamla saatlerce sohbet ettiler. Netice de babama ‘Hocam siz bizden daha iyi Farsça biliyorsunuz’ diyerek gittiler. Babam diplomasız ama profesörlerden bilgi bakımından çok daha donanımlı bir insandı” dedi.

Daha sonra emekli Müftü Şükrü Özbuğday, İmam Hatip Abdurrahman Büyükkörükçü, Ahmet Baltacı, Mustafa Yavuz, Dr. Suphi Soğancı, eğitimci Mustafa Kaçar ve Ali Gündem gibi dost ve talebeleri merhum Arif Etik ile yaşadıkları hatıraları paylaşarak programa katkıda bulundu.

Abdurrahman Büyükkörükçü’nün duasıyla son bulan ve Etik ailesinin ikramlarda bulunduğu programın ardından Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü günün anısına Enver Etik’e program afişi ve hediyeler takdim etti.

 

   

Bakmadan Geçme