- Haberler
- Güncel
- Özcan Atlı kimdir? Burkay Karatepe'ye yardım eden kişi yakalandı mı? Burkay Karatepe kimdir?
Özcan Atlı kimdir? Burkay Karatepe'ye yardım eden kişi yakalandı mı? Burkay Karatepe kimdir?
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan firari eski yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanmasının ardından yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme daha yaşandı. Özcan Atlı, firari hükümlüye yardım ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Özcan Atlı hakkında adli süreç devam ederken, dosyada yeni gözaltı veya işlem yapılabilecek kişi ya da kişilere yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Peki, Özcan Atlı kimdir?
BURKAY KARATEPE'YE YARDIM EDEN KİŞİ YAKALANDI MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 15 Temmuz 2016'daki suikast girişiminde görev alan timde bulunduğu belirtilen ve uzun yıllardır firari olarak aranan eski yüzbaşı Burkay Karatepe, güvenlik güçlerinin koordineli çalışması sonucunda Afyonkarahisar'da yakalandı. Operasyonun ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Karatepe'ye kaçak bulunduğu dönemde destek sağladığı değerlendirilen Özcan Atlı da gözaltına alındı.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Atlı, cezaevine gönderildi.
ÖZCAN ATLI KİMDİR?
Soruşturma dosyasına göre Özcan Atlı, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren bir sanayi esnafı olarak biliniyor. Edinilen bilgilere göre duşakabin sektöründe çalışan Atlı'nın, firari durumdaki Burkay Karatepe ile irtibat kurduğu ve kaçak bulunduğu süreçte çeşitli şekillerde destek sağladığı iddia edildi.
Resmi soruşturma kapsamında elde edilen bulgular doğrultusunda Atlı hakkında "yardım ve yataklık" iddiasıyla işlem yapıldı. Yargılama süreci ise devam ediyor.
SORUŞTURMADA HANGİ İDDİALAR YER ALIYOR?
Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre Özcan Atlı'nın, kendi adına kayıtlı bir SIM kartını Burkay Karatepe'nin kullanımına verdiği belirlendi. Ayrıca firari hükümlünün Afyonkarahisar'daki deprem konutları bölgesinde bir süre saklanmasına yardımcı olduğu da öne sürüldü.
Güvenlik birimlerinin teknik takip çalışmaları ve şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda elde edilen delillerin ardından Atlı hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyette tamamlanan işlemler sonrası mahkemeye çıkarılan şüpheli tutuklandı.
BURKAY KARATEPE NASIL YAKALANDI?
Güvenlik kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlükleri İstihbarat Şube ekipleri tarafından ortak bir çalışma yürütüldü. Operasyona Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da teknik imkanlarıyla destek verdi.
Özellikle MİT'in gelişmiş yüz tanıma sistemleri, uzun yıllardır aranan Burkay Karatepe'nin kimliğinin tespit edilmesinde önemli rol oynadı. Teknik ve fiziki takip sonucunda firari eski asker Afyonkarahisar'da yakalanarak gözaltına alındı.
15 TEMMUZ SUİKAST GİRİŞİMİNDE YER ALMIŞTI
Burkay Karatepe, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te bulunduğu otele yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminde yer aldığı gerekçesiyle aranan isimler arasında bulunuyordu. Hakkında yakalama kararı ve kırmızı bülten bulunan eski yüzbaşının uzun süre sahte kimlik ve farklı yöntemlerle izini kaybettirmeye çalıştığı belirtilmişti.
Yakalanmasının ardından soruşturma genişletilirken, firari olduğu dönemde kendisine destek verdiği değerlendirilen kişiler de tek tek tespit edilmeye başlandı.
