Özdağ Konya'da konuştu: Süleyman Soylu Türk halkını tehdit etmiştir

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konya'nın Ereğli ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Özdağ Konya'da konuştu: Süleyman Soylu Türk halkını tehdit etmiştir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ereğli Zafer Partisi İlçe Teşkilatı'nda konuştu. Genel Başkan Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, ’14 Mayıs siyasi bir darbe girişimidir’ sözlerini eleştirdi.

Türkiye’nin hiçbir yerel ve genel seçimde böyle ağır bir tehditle karşılaşmadığını dile getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Buraya gelirken Süleyman Soylu'nun bir açıklamasını izledim. Dehşete kapıldım. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 Mayıs seçimlerini bir darbe girişimi olarak nitelendirmiş. Türkiye 14 Mayıs 1950’de demokratik yaşama geçtiğinde bugüne hiçbir yerel ve genel seçim bu kadar ağır bir tehdit ile karşı karşıya kalmadı.” şeklinde konuştu.

“HALKIN OY KULLANMASINI DARBE GİRİŞİMİ OLARAK NİTELENDİRİYOR”
İçişleri Bakanı'nın halkın oy kullanmasını darbe girişimi olarak nitelendirdiğini belirten Ümit Özdağ, “İnanılır gibi değil İçişleri Bakanı halkın oy kullanmasını darbe girişimi olarak nitelendiriyor. Yani Süleyman Soylu oy kullanmaya gelen darbeciler mi? Bu nasıl bir yaklaşım. Bu demokratik yaşamın tehdit edilmesidir. Ne yapacaksınız yani sandıklar açıldığında ve Cumhur İttifakı kaybettiğinde bu darbe girişimidir diyerek Türk halkına mı saldıracaksınız? Siyasileri mi öldüreceksiniz? Ne yapacaksın Süleyman?” sorusunu dile getirdi.

“SOYLU TÜRK HALKINI TEHDİT ETMİŞTİR”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türk halkını tehdit ettiğini söyleyen Özdağ, “Bu ancak bir şekilde tasfiye edilebilir. Süleyman Soylu bugün Erdoğan tarafından görevden alınır. Ya da istifa eder. Bu durumu başka türlü düzeltmek mümkün değildir. Süleyman Soylu Türk halkını tehdit etmiştir. Süleyman Soylu seçimlerin güvenliğini sağlamak yerine aksine seçimleri tehdit eden İçişleri Bakanı konumundadır. Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu bir yerel seçimin güvenliğinin sağlanması mümkün olmadığı ve güvenliği ortadan kaldıranın Süleyman Soylu olduğu açıktır. Zafer Partisi Genel Başkanı olarak seçimlere katılacak bütün siyasi partilerin genel başkanlarına çağrıda bulunmuyorum. Buna Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı dahildir. Süleyman Soylu'nun seçimlere yönelik açıklaması Türk demokrasisi üzerinde oluşturduğu tehdit küçümsenemez hiç kimse Türk halkını Süleyman Soylu'nun yaptığı gibi darbeci olmakla suçlayamaz. Türk halkı seçimlerde demokratik oy hakkını kullanacak ve iktidarı değiştirecektir. Süleyman Soylu ise 14 Mayıs seçimlerinin bir siyasi darbe girişimi olduğunu söylüyor. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimiyle kıyaslamak gibi bir hadsizlik içerisinde bulunuyor. bu Türk halkına yapılmış açık bir saldırıdır Süleyman Soylu tarafından. Biz Zafer Partisi olarak bu ağır saldırı bu hadsiz saldırı karşısında susmayacağız.” ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme