Özel Çocuklar Meram'da unutamayacakları bir gün yaşadı

Meram Belediyesi, +1 farkla sevginin en güzel hâli Down Sendromlu çocuklar için Dutlu Millet Bahçesi'nde unutulmayacak bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte özel çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde gösteriler ve oyunlarla eğlenceli bir gün yaşadılar.

Özel Çocuklar Meram'da unutamayacakları bir gün yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meram Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında, özel çocuklar için Dutlu Millet Bahçesinde özel bir etkinlik düzenledi. Ailelerinin ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlikte özel çocuklar, sihirbaz ve akrobat gösterileri, MEGA maskotun eşliğinde müzikli ritim oyunları, ok atma, el boyama ve ahşap oyunlarıyla doyasıya eğlendiler. Meram Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyelerle sevinen çocuklar, unutamayacakları güzellikte bir gün yaşadılar. Bu güzel günde çocuklara ve ailelerine Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Meram Belediye Başkan Vekili Kazım Dalgıç, Konya Down Sendromluları Derneği Başkanı Hakkı Kutlu da eşlik etti. 

HAKKI KUTLU; “MERAM BELEDİYESİ’NİN DESTEK VE KATKILARINDAN DOLAYI MUTLU VE HEYECANLIYIZ” 

Konya Down Sendromluları Derneği Başkanı Hakkı Kutlu, etkinlikler öncesinde yaptığı konuşmada 21 Mart’ın çocukların 21. kromozom ve 21. hormonal yapısı ile ilgili olarak simgesel bir gün olduğuna vurgu yaparak bu günün tüm dünyada  farklı etkinliklerle kutlandığına işaret etti. Meram Belediyesi ve Başkan Mustafa Kavuş’un her konuda olduğu gibi bu gün noktasında da kendilerine destek verdiğini ve her zaman kendileriyle işbirliği içinde olduğunu ifade eden Kutlu, “Bu destekleri ve katkıları için Meram Belediyesi’ne ve Başkanı Sayın Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum. Tüm kurumlarımız artık çok daha duyarlı ve çok daha etkili. Özel çocuklara ve ailelerine hizmet sunma gayretindeler. Bu noktada Meram Belediyemizin son dönemdeki çalışmalarından dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Çünkü bu noktada yaptıkları çalışmaların yanısıra yeni çalışmalara da hazırlanıyorlar, sağolsunlar” diye konuştu. 

KOCA; “MERAM BELEDİYEMİZLE MEGA ÇATISI ALTINDA ETKİN VE ETKİLİ BİR PROJE YÜRÜTÜYORUZ” 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her öğrencinin eğitim çalışmalarına ve faaliyetlerine katkı sunduklarını ifade eden Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Meram Belediyemiz ile birlikte MEGA çatısı altında eğitimi geliştirmek adına etkin ve etkili bir proje yürütüyoruz. Bu çerçevede Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bugün de bu çalışmalar çerçevesinde Dünya Down Sendromlular Günü’nde özel çocuklarımızla bir aradayız. Onları farklı bir etkinlikte bir araya getirdik. Bu organizasyon için de kendilerine özellikle teşekkür ediyor, çocuklarımızın bahtlarının açık olmasını temenni ediyorum.” 

DALGIÇ; “ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ TÜM TOPLUMUN SORUMLULUĞU ALTINDADIR” 

Eğlence ve oyunlarında çocuklara eşlik eden Meram Belediye Başkan Vekili Kazım Dalgıç ise program öncesinde yaptığı konuşmada, down sendromlu çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen Dünya Down Sendromu Günü'nde özel çocuklar, onların aileleri ve eğitmenleriyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bugünün down sendromlu bireyler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gün olduğuna vurgu yapan Dalgıç, “Down sendromlu bireylere karşı önyargı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve onların sosyal yaşamda izole edilmeden yaşamlarını sürdürmeleri tüm toplumun olduğu gibi bizlerin de yükümlülüğündedir” diye konuştu. 

DALGIÇ; “HER BİR ÇOCUĞUMUZ VE AİLESİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ VE DEĞERLİDİR” 

Meram Belediyesi olarak Down Sendromlu bireyler için önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Mustafa Kavuş tarafından açıklanacak çok özel bir çalışma olacağını da ifade eden Başkan Vekili Kazım Dalgıç, özel çocukların hayatlarını kolaylaştırmak, eğitimlerine katkı sunmak ve ailelerine destek olmak için pek çok proje yürüttüklerini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gözümüzün bebeği özel çocuklarımızın, en güzel şekilde eğlenmelerini sağlamak, mutluluklarını paylaşmak ve evlerine mahkûm olmadığını, kaderleri ile baş başa bırakılmadığını hissettirmek hedefi ile bir araya geldik. Özel her bir çocuğumuz, bizler için çok kıymetli. Sadece çocuklarımızın değil vermiş oldukları  mücadeleyi, yaptıkları fedakârlıkları yakından bildiğimiz ve yürekten hissettiğimiz ailelerimiz de aynı şekilde bizler için çok kıymetli, çok değerli. Onlar ve sizler için ne yapsak azdır.”
 

Bakmadan Geçme