Özer tutuklandı

Arnavutluk Adalet Bakanlığınca iadesine karar erilen Thodex para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye getirilip çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Özer tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırmızı bültenle aranan Thodex para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye getirtilip savcılık ifadesinin hemen ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gittiği mahkemece tutuklanan Fatih Özer, Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye’ye iadesi onaylanan kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına giriş yapamadıkları ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı iddiası üzerine 22 Nisan 2021’de soruşturma başlatıldı. Hazırlanan iddianamede 2 bin 27 şikayetçi yer almaktadır. Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 zanlı hakkında ”suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması sebebiyle dolandırıcılık “ ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama “ suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’er yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

Bakmadan Geçme