Özgüven'den Oprukçu'ya, 'Ereğli Belediyesi'nin parası niye bu şekilde heba olmuş?' sorusu!

Yeniden Refah Partisi Ereğli Belediye başkan adayı Özkan Özgüven, Ereğli Belediyesi'nin Halkapınar ilçesine bağlı Delimahmutlu mahallesinde yaptığı bungalov evler hakkında mevcut başkan Hüseyin Oprukçuya, 'Başka bir ilçenin sınırlarında Ereğli Belediyesi'nin parası niye bu şekilde heba olmuş?' sorusunu yöneltti. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özgüven'den Oprukçu'ya, 'Ereğli Belediyesi'nin parası niye bu şekilde heba olmuş?' sorusu!

Yeniden Refah Partisi’nin Ereğli Belediye başkan adayı Özkan Özgüven, Ereğli Belediyesi’nin Halkapınar ilçesine bağlı Delimahmutlu mahallesinde yaptırdığı bungalov evler hakkında Hüseyin Oprukçu’nun cevaplamasını istediği birkaç soruluk video yayınladı. 

Özgüven, konuşmasında Oprukçu’ya “Biz burada Ereğli halkının yaklaşık 15, 20 milyon lirasının bugünün parasıyla heba edildiğini düşünüyoruz.

Burası kimin zevkine göre yapıldı? Kimin burada bir arzusu var, ne yapmak istiyor? Bu tesisin Ereğli'ye ne faydası var?

Bu tesiste Ereğli olarak kim kalmış, kim gitmiş?” sorularını yönelterek, kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi. 

“BU TESİSİN EREĞLİ'YE NE FAYDASI VAR?”


Evlerin yapıldığı yerin Ereğli sınırları olmadığını ve neden Halkapınar’da yapıldığını soran Özkan Özgüven, “Evet şu anda Delimahmutlu’dayız.  

Neresi Delimahmutlu? Delimahmutlu, Halkapınar'a bağlı bir köy. 


Halkapınar ilçemizin bir mahallesi. Halkapınar'ın en uzak bölgesi. Ereğli'den burası herhalde bir 40, 45 kilometre var ama yolu çok sıkıntılı olan bir yer.

Torosların dibinde çıkmaz sokak. Burası bizim hep söylediğimiz Bungalov evler diye adı geçen yere geldik.

Ben de merak ediyordum. Ne diye bir göreyim dedim. 10 tane Bungalov evler var. Çok gelişi güzel yapılmış ama ne olduğunu anlayamadık. 


Yani burası Ereğli'nin sınırları değil, Ereğli'nin mahallesi değil. Böyle bu Bungalov evler Ereğli'ye ne fayda sağlayabilir? Gördüğümüz kadarıyla in, cin top oynuyor.

 
Yani biraz kar yağmur yağsa yol stabilize değil, tamamen ham yol. Biz burada Ereğli halkının yaklaşık 15, 20 milyon lirasının bugünün parasıyla heba edildiğini düşünüyoruz.

 
Burası kimin zevkine göre yapıldı? Kimin burada bir arzusu var, ne yapmak istiyor? Bu tesisin Ereğli'ye ne faydası var? Bu tesiste Ereğli olarak kim kalmış, kim gitmiş?” diye konuştu. 

Özgüven'den Oprukçu'ya, 'Ereğli Belediyesi'nin parası niye bu şekilde heba olmuş?' sorusu!

“EREĞLİ BELEDİYESİ'NİN PARASI NİYE BU ŞEKİLDE HEBA OLMUŞ”


Ereğli’ halkının paraları heba olduğuna dikkat çeken Özgüven, “Bu tesis Ereğli Belediyesi'nin mi, belediye şirketinin mi, başka bir ortağı var mı? Oprukçu ailesinin burada bir hissesi var mı?

Bu konuyla ilgili kamuoyu bilgi istiyor. Yani vatandaş diyor ki başkanım siz bunları ifade ediyorsunuz hep. Bu neresi diye benden merak ettiler.

 
Ben de bu vesileyle burayı ziyaret etmiş oldum. Dolayısıyla yani bu Bungalov evlerin, belediye şantiyesinde yapıldığı söyleniyor. Fatura nereye kesildi?

Bu konuyla ilgili sayın Oprukçu'dan açıklama bekliyoruz. Başka bir ilçenin sınırlarında Ereğli Belediyesi'nin parası niye bu şekilde Heba olmuş? 


Bu tesislerde kim kalıyor? Nasıl yapılmış? Ereğli halkının ne faydası var? Bu konuyla ilgili olarak, bunu yapmaya yetkiniz var mı? Ya da meclisten nasıl bir karar aldınız? 


Bununla ilgili Ereğli kamuoyu bilgi istiyor sayın Obrukçu. Size buradan sesleniyorum, buraya kaç lira ödediniz? Bunları belediye şantiyesinde mi yaptınız?


 Başka yere fatura kestiniz mi? Burada ailenizin bir hissesi var mı? Bu sorularla ilgili halkın bilgileneceği açıklamayı bekliyoruz.” ifadelerinde bulunarak cevap beklediğini iletti. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme