ÖZLEM ZENGİN KİMDİR? Görevden alındığı iddia edilen AK Partili Özlem Zengin kimdir?

Görevden alındığı iddia edilen AK Parti Grup Başka Vekili Özlem Zengin kimdir? Özlem Zengin nereli? Özlem Zengin kaç yaşında? Özlem Zengin hayatı ve kariyeri? Özlem Zengin görevden alındı mı? İşte detaylar...

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından AK Parti’de tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu tartışmalara bir yenisi daha eklendi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in görevden alındığı iddia edildi. Ancak AKP Grup Başkanı Abdullah Güler sosyal medya üzerinden iddiayı, “AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin’in görevinin başında mecliste ki çalışmalarına devam ettiğini kamuoyuna iletmek isterim. Uzun yıllar İstanbul teşkilatlarında birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet ve onur duyduğum Özlem Zengin başkanımızın davamıza olan inancının ve samimi çalışmalarının yakından şahidiyiz. Önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmaya ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadeleri ile yalanladı.  

ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?  

1969 yılında doğan Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezundur. Zengin mezuniyeti sonrası bir süre Amerika’da yaşadı. Türkiye’ye döndükten sonra öğretmenlik yapan Zengin, 1998-2001 yılları arasında Kanal 7' de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği "HAYATIN İÇİNDEN" adlı televizyon programını hazırladı. Aynı yıllarda serbest avukatlık yapan Zengin, halen mesleğini devam ettirmektedir. 

Özlem Zengin 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. 2005 yılından sonra İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevinde bulundu. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. 

 2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Din Sosyolojisi alanında 'Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim' konulu tez çalışması ile yüksek lisans mezunu oldu. Bu sırada Yeni Akit Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.  

Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi' nde AK PARTİ İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı' na seçildi ve 14 Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına da devam eden Av. Özlem Zengin İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi "İKAMER" in kurucularındandır. 

Özlem Zengin, Beyaz El Dayanışma Derneği kurucu üyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği "KADEM" kurucu üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir.  

Zengin, medya alanındaki çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. Zengin, Ülke TV’de dünya gündeminin özellikle kadınların bakış açısından değerlendirildiği "İNCE FİKİR" programının sunuculuğunu yapmaktadır.  

Özlem Zengin, 25. Dönemde İstanbul, 27. Dönemde Tokat Milletvekili seçildi. Zengin, 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev aldı. 27. Dönemde Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. 2021-2022 yılları arasında AK PARTİ Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK PARTİ Grup Başkan Vekilidir. 

Özlem Zengin son olarak, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir. 

Bakmadan Geçme