Öztürk: Bölgemiz şuan çok kurak bir dönemden geçiyor

Konya'nın Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, yağışın olmaması nedeniyle çiftçilerin zor günler yaşadığını belirtti.

Öztürk: Bölgemiz şuan çok kurak bir dönemden geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, Kulu ilçesindeki tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Öztürk, yağışların mevsimine göre az seyretmesi nedeniyle kuraklık ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. 

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, " Türkiye’nin tahıl ambarı Konya'nın, sahip olduğu geniş tarım arazilerinde, yaşanılan kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz zor günler yaşıyor. Arpa ve buğday ekilen arazilerde çimlenme sıkıntısı yaşandı. Çimlenme olan tarlalarda da havaların soğuk gitmesi nedeni ile don alma olaylarının yaşanabileceği ön görülmektedir.  

İlçemizde yağışların mevsim normallerinden az seyretmesi çiftçilerimizi kara kara düşündürmeye başladı. Bölgemizde istenilen yağışı alamadık. Konya Bölgemiz şuan çok kurak bir dönemden geçiyor. İstediğimiz yağışı alamadık. Bu nedenle çimlenme sağlanamadı. Özellikle kıraç alanlarda, yani sulama yapılamayan tarlalarda ekinler çok büyük sıkıntıya girdi. Bu yaşanan sıkıntılar önümüzdeki yılın hububat rekoltesini ciddi anlamda etkileyecek. Verim düşüklüğü yaşanacak. kıraç arazide üretim yapan çiftçilerimizin sıkıntıları bu şekilde devam ederse 2023 üretim döneminde zor zamanlar yaşayacak. " dedi.

Bakmadan Geçme