Özvar, öğrencilerle bir araya geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Selçuk Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Özvar, Selçuk Üniversitesinin yükseköğretim alanına büyük hizmetleri olan üniversitelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Özvar, öğrencilerle bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi Senato Salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

“ÜNİVERSİTELER GENÇLERE HİZMET EDİYOR”

Konuşmasına Selçuk Üniversitesinin Türkiye’nin en köklü, yükseköğretim alanına büyük hizmetleri olan üniversitelerinden biri olduğunu belirterek başlayan Prof. Dr. Erol Özvar, “Türkiye, çok önemli bir demografik fırsat penceresi yakaladı. Yükseköğretimde okullaşma oranı son yıllarda önemli bir seviyeye vardı. Artık her ilimizde üniversite kuruldu. Yükseköğretim kapasitesinin artması, devletin okumak isteyen ve puanı tutan gençlere sunduğu bir imkan. Rekabetin olması sizin daha fazla gelişmenize, iyi işler yapmanıza vesile olacak.” dedi.

“HEDEFİMİZ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYILARINI ARTIRMAK”

Öğrencilere çok çalışmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Özvar, “Türk üniversitelerinin uluslararası görünürlüğü ve cazibesi arttıkça Türkiye’de çok daha fazla sayıda sadece Türk öğrenciler değil, uluslararası öğrenciler de okuyacak. Bizim hedefimiz uluslararası öğrenci sayılarını artırmak. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yeni destekler planlanıyor. Türkiye’de 400 bin civarında yüksek lisans, 100 bin civarında da doktora öğrencisi var. İyi çalışan, üniversitenin dışına çıkan, yabancı dilini geliştiren, bilişimle arası iyi olan, programlamalarla uğraşan, kendini geliştirme noktasında gece gündüz okuyan hiç kimsenin aç kaldığını görmedim. Network, ahlak ve erdem üzerine kurulmalı.” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ile bir araya geldi. ŞENGÜL GÜRBÜZ

Bakmadan Geçme