• Haberler
  • Ekonomi
  • Paralar hesaplara yatmaya başladı! Bizzat bakan duyurdu

Paralar hesaplara yatmaya başladı! Bizzat bakan duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Paralar hesaplara yatmaya başladı! Bizzat bakan duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını hatırlatarak, bu hizmetle bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakınlarının ve çalışamayan vatandaşların desteklendiğini ifade etti. Göktaş, "Engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında Ocak-Temmuz 2023 döneminde tam bağımlı durumda olan engelli bireylerin aileleri tarafından evde bakılmak istenmeleri halinde aylık 4.336 TL nakdi yardım yapıldığını belirtti. Ayrıca, bu ay itibarıyla bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 2 milyar 448 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırıldığını ifade etti. Bu yardımdan 570 bin vatandaşın faydalandığını belirten Göktaş, engellilik alanında Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, toplum vizyonlarıyla hiç kimsenin geride bırakılmayacağını ve engelli bireylerin ayrımcılığa maruz kalmadan kendi sosyal çevrelerinde aktif ve bağımsız bir şekilde toplumsal yaşama katılmalarını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Bakmadan Geçme