• Haberler
  • Spor
  • 'Parkur Konya' Gençlere Yeni Kapılar Açıyor

'Parkur Konya' Gençlere Yeni Kapılar Açıyor

Parkur Konya, fiziki yeterlilik gerektiren hazırlık kurslarında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Başkan Altay, 'Parkur Konya' projesinin gençlerin özel yetenek sınavlarına hazırlanmalarına büyük destek sağladığını vurgulayarak, şehrin gençlerini daha emin adımlarla geleceğe taşımak amacıyla bu projeye büyük önem verdiklerini belirtti.

'Parkur Konya' Gençlere Yeni Kapılar Açıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Parkur Konya" özel yetenek hazırlık kursları, gençlere hayallerindeki mesleklere ulaşmaları konusunda önemli bir destek sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim, "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla örnek çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, gençlerin potansiyellerini keşfetmeleri ve en üst düzeye çıkarmaları için ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti.

"Parkur Konya" özel yetenek hazırlık kursları, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Bekçilik, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO), Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezi (SUEM-ASEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Spor Lisesi sınavlarına hazırlanan adaylara fiziki yeterlilik parkurlarında büyük bir başarı sağlıyor.

Proje kapsamında düzenlenen Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) deneme sınavları ile gençlerin sürekli gelişimini desteklemeye yönelik çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca, Polislik, Bekçilik ve Askeri Okullara Hazırlık sürecinde kilo şartını sağlayamayan bireylere, kişiye özel diyetisyen hizmeti de sunuluyor.

2021 yılında başlayan eğitimlere katılan toplam 6 bin 200 kişinin yer aldığı "Parkur Konya", sınav parkurlarında yüzde 94 başarı oranına ulaşarak gençleri meslek hayallerine bir adım daha yaklaştırıyor. POMEM, BESYO, SUEM-ASEM, bekçilik, PMYO, SMYO, MSÜ ve Spor Lisesi gibi birçok alanda başarı elde eden kursiyerler, "Parkur Konya" ile hayallerine bir adım daha yaklaşıyor ve geleceklerini şekillendirme yolunda önemli bir destek buluyor.

Bakmadan Geçme