• Haberler
  • Güncel
  • Patates kabuklarını çöpe atanlar şimdi bin pişman Cildi gençleştirerek kırışıklıkları gideriyor…

Patates kabuklarını çöpe atanlar şimdi bin pişman Cildi gençleştirerek kırışıklıkları gideriyor…

Patatesi sadece kızartarak yemek ve kabuklarından cips yapmak yerine cildinizi gençleştirebilirsiniz..

Damak çatlatan patates kızartmaları ya da haşlama yaptıktan sonra çıkan kabukları ne yapıyorsunuz? Sakın çöpe atıyoruz demeyin çünkü o çöp sandığınız lezzetler aslında size kaybettiğiniz yılları geri verecek. Nasıl mı? Sadece basit ama etkili bir kürle. Çöp olarak atılan patates kabukları aslında kozmetik bir şifa deposuymuş. Bünyesinde yüksek oranda sodyum ve potasyum içeren patates kabuklarının cildi besleyerek gençleştirdiği ortaya çıktı.

CİLDİNİZİ TAZELEYEREK YAŞINIZI KÜÇÜLTECEK!

hurriyet.com.tr için kaleme aldığı bir yazıda patatesin kozmetik bir mucize olduğuna dikkati çeken Volkan Kurt, patates maskesinin önemini anlattı.

Kurt köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

Patates kabuklarını çöpe atanlar şimdi bin pişman Cildi gençleştirerek kırışıklıkları gideriyor…

-Patates püresini süt, yağ ve yumurta sarısı ile karıştırın. Cildinize sürün. On beş dakika sonra, papatyanın kaynamış suyuyla yüzünüzü yıkayın.

-Genellikle, cildiniz yorgun ve donuksa bu maskeyi yapın. , Aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü azaltan bir uygulamadır. Küçük bir patatesi doğrayın ve sütle pişirin. Soğuduktan sonra yüzünüze uygulayın. Birkaç dakika sonra, soğuk su ile durulayın.

-Stres ve uykusuzluk cildi çok bozar ve akne sivilce gibi oluşumların gelişmesine neden olur. Bu tarif ise normal ciltler için bir "anti-stres" maskesi. Patatesi haşlayın, ezin ve püre haline getirin. 1 fincan patates püresine çeyrek limonun suyunu sıkın ve malzemeyi yüzünüze kitle olarak yayın. Bu maske yarım saat kalırsa daha işlevsel olur. Daha sonra soğuk su ile durulayın ve pamuğa damlatılmış zeytinyağı ile cildinizi silin... Bu işlem bir uykusuz gecenin izlerini gizlemek için yardımcı olacaktır.

KIRIŞIKLIKLARI DÜM DÜZ EDİYOR!

Patates kabukları bünyesinde barındırdığı yüksek oranda sodyum ve potasyum sayesinde cildi tazeliyor. Asidik özelliğiyle tam bir şifa deposu olan patates kabukları koltuk altı kararması ve cilt yüzeyindeki istenmeyen lekeleri de temizler. Yüzdeki sebum oranını da dengelemeyi sağlayan patates kabukları, daha parlak ve canlı cilt görünümü elde edilmesini sağlar. Böylece kırışık cilt bariyerini de onararak dümdüz pürüzsüz görünüm sunar.

PATATES MASKESİ NASIL YAPILIR?

Patates maskesi cilt bakımı için kullanılabilecek doğal bir maskedir. Patates, cildinizi besleyebilir, nemlendirebilir ve hatta cilt tonunu dengeleyebilir. İşte patates maskesi nasıl yapılır:

Malzemeler:

•             1 büyük patates veya 2 küçük patates

•             1 yemek kaşığı süt veya yoğurt

•             1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

•             Bir miktar su (gerektiğinde)

•             Bir karıştırma kabı

•             Bir rende

Yapılışı:

Patatesi iyice yıkayın ve soyun.

Patatesi rendeleyin veya doğrayın. Cilt maskesinin daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız, rendelemek daha iyidir.

Rendelenmiş veya doğranmış patatesleri bir karıştırma kabına alın.

Süt veya yoğurdu patateslerin üzerine ekleyin. Süt veya yoğurt cildi besler ve nemlendirir.

Eğer isterseniz, bir yemek kaşığı balı ekleyebilirsiniz. Balın cilde sağladığı nemlendirme ve antibakteriyel özellikleri vardır.

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımın kıvamı biraz koyu olabilir, bu yüzden gerektiğinde biraz su ekleyerek daha kolay sürülebilir bir kıvam elde edebilirsiniz.

Hazırladığınız patates maskesini yüzünüze eşit bir şekilde sürün, göz ve dudak çevresini ise kaçının. Maskeyi yüzünüzde 15-20 dakika kadar bekletin.

Süre sonunda ılık suyla yüzünüzü yıkayarak maskeyi temizleyin. Ardından yüzünüzü soğuk suyla durulayın, bu cildinizin daha canlanmasına yardımcı olabilir.

Cildinizi nazikçe kurulayın ve nemlendirici uygulayın.

Kaynak: hurriyet.com.tr

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme