• Haberler
  • Güncel
  • Patlıcanın acısı nasıl alınır? Esnaf lokantasının 34 yıllık aşçısı sırrını verdi. Böyle pişirilirse...

Patlıcanın acısı nasıl alınır? Esnaf lokantasının 34 yıllık aşçısı sırrını verdi. Böyle pişirilirse...

Patlıcanın acısı nasıl alınır? İster kızartması, ister yemeği... Patlıcanların acılığı çoğu zaman rahatsız eder. 34 yıllık esnaf lokantası aşçısı Haşmet Usta, patlıcanın acısının nasıl alındığını tek tek anlattı

Patlıcanın acısı nasıl alınır? Esnaf lokantasının 34 yıllık aşçısı sırrını verdi. Böyle pişirilirse...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Acı patlıcan çoğu insanı rahatsız eder. Sadece bu nedenle patlıcan en sevilmeyen yemekler arasındadır. Fakat patlıcanın acısını almak oldukça kolay. 34 yıllık esnaf lokantası aşçısı Haşmet Usta, patlıcanın acısının ne şekilde çıkarıldığını birer birer anlattı. Bu yöntemi uyguladığınızda karnıyarık, patlıcan kızartması, közlenmiş patlıcan veya oturtmasını rahatlıkla yiyebileceksiniz. 

 

Yemek.com sitesinde paylaşılan bir içerikte şu püf nokta verildi; Önce patlıcanların bütün şekilde acılarını nasıl alabileceğinizden bahsedelim. Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.

 

Patlıcanın acısı nasıl alınır? Esnaf lokantasının 34 yıllık aşçısı sırrını verdi. Böyle pişirilirse...

 

PATLICAN YEMEĞİ PİŞİRİRKEN BU PÜF NOKTALARI ATLAMAYIN

 

Patlıcan yemeği, geleneksek Türk mutfağının beğenilen tatlarından biridir. Patlıcanın faydaları saymakla bitmez. Lifli yapısı, antioksidan içeriği, kolesterolü düşürmesi ve kan şekerini dengelemesi gibi pek çok sağlık yararı vardır. Ancak patlıcan yemeğini yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları da vardır. İşte patlıcan yemeğinin püf noktaları:

- Patlıcanları seçerken, parlak ve sert olanları tercih edin. Çok yumuşak veya çok sert olmayan patlıcanlar daha lezzetli olur.

- Patlıcanları yıkadıktan sonra kurulayın ve kabuklarını soyun. Kabuklarını soyarken bıçağı dik tutun ve patlıcanın etli kısmına zarar vermemeye çalışın.

- Patlıcanları küçük küçük doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Bu şekilde patlıcanların acısı çıkar ve kızartırken yağ çekmesi önlenir.

- Patlıcanları kızartırken, yağı iyice kızdırın ve patlıcanları tek seferde fazla koymayın. Patlıcanlar yağda hafifçe kızarana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.

- Patlıcan yemeğinin sosunu hazırlarken, soğan, sarımsak, domates, salça, su, tuz, karabiber, kekik gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Sosu kaynatın ve patlıcanların üzerine dökün.

- Patlıcan yemeğini fırında veya tencerede pişirebilirsiniz. Fırında pişirecekseniz, 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Tencerede pişirecekseniz, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.

- Patlıcan yemeğini sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt, pilav veya ekmek ile birlikte sunabilirsiniz.

 

ERİMEK İÇİN DENEYİN

 

**Patlıcanın faydaları arasında sayılabilecek en önemli özelliklerinden bir diğeri de düşük kalorili bir sebze olmasıdır. Lif ve su oranı da fazla olduğu için az kalori alarak doygunluğa ulaşmak mümkün hale gelir. 

**Patlıcan, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını da destekler. Patlıcanın faydalarından yararlanmak için patlıcan suyu, patlıcan çayı veya patlıcan kürü gibi yöntemler kullanılabilir. Patlıcan suyu nasıl yapılır? Patlıcan suyu yapmak için 1 adet orta boy patlıcan yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tencereye 1 litre su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya patlıcanları ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

 

Patlıcanın acısı nasıl alınır? Esnaf lokantasının 34 yıllık aşçısı sırrını verdi. Böyle pişirilirse...

 

**Soğuyan patlıcan suyunu süzün ve cam bir şişeye koyun. Buzdolabında saklayın. Sabah aç karnına 1 bardak patlıcan suyu için. Patlıcan çayı nasıl yapılır? Patlıcan çayı yapmak için 1 adet orta boy patlıcan yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tencereye 1 litre su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya patlıcanları ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan patlıcan çayını süzün ve cam bir şişeye koyun. 

**Buzdolabında saklayın. Gün içinde istediğiniz zaman 1 bardak patlıcan çayı için. Patlıcan kürü nasıl yapılır? Patlıcan kürü yapmak için 1 adet orta boy patlıcan yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tencereye 1 litre su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya patlıcanları ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan patlıcan kürünü süzün ve cam bir şişeye koyun. Buzdolabında saklayın. Sabah aç karnına 1 bardak, akşam yatmadan önce 1 bardak patlıcan kürü için.

Kaynak: Yemek.com Derleme: Hakimiyet.com * Göktuğ Efil
 

Bakmadan Geçme