Pendikspor Yardımcı Antrenörü Eren Şafak: 'Hakem görmemezlikten geldi'

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe'ye 4-1 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Pendikspor Yardımcı Antrenörü Eren Şafak değerlendirmelerde bulundu.

Pendikspor Yardımcı Antrenörü Eren Şafak maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Maça iyi başladığımızı düşünüyoruz. Rakibe karşı nasıl durdurmamız gerektiğini, duran top çalışmalarımızı nasıl reaksiyon göstermemiz gerektiğini çalıştık. Maçın ikinci yarısında ciddi olarak değişti. Tünelde bazı oyuncular hakeme yüklendi. Daha sonra ikinci yarısında bu şekilde etkilendi diye düşünüyorum. İkinci yarı başladığımızda çok fazla geriye çekilmeyi düşünmüyorduk. Çok kolay fauller çalınınca mecbur kaldık" dedi.

Bazı oyuncularda zorunlu değişikliğe gittiklerini söyleyen Eren Şafak, "Özellikle Welinton’un pozisyonu faul verebilirsiniz ama kırmızı kart gerektiren pozisyon olduğunu düşünmüyoruz. 3'üncü golde Rassoul’e net faul vardı. Hakem arkadaşımız bunu da görmemezlikten geldi. Takımımızla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

" Hakem aldı oyunu rakip takıma verdi"

Kırmızı-beyazlı kulübün puan tablosunda kritik pozisyonda olduğunu vurgulayan Şafak, "Ciddi anlamda yatırım yapılmış durumda. Fenerbahçe çok büyük camia saygı duyuyoruz. Ama bize de saygı duymalarını istiyoruz. Tamamen hakem aldı oyunu rakip takıma verdi. Milli takım arasında takıma dokunuşlar yapmayı düşünüyoruz. Bugün yenildiğimiz için emeklerimizin çalındığı için çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’deki hakemlerle Avrupa’da kurallar aynı olduğunu düşünmüyorum”

Şafak Türkiye ligi ile Avrupa kupalarında oynanan maçlardaki hakem kararları hakkında konuşarak sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’deki hakemlerle Avrupa’da kurallar aynı olduğunu düşünmüyorum. Oradaki seyir zevki çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hakem arkadaşlarımızın bize destek olması lazım çok kolay kartlar çıkmaması lazım, kolay fauller çalınmaması lazım, mücadeleye müsaade edilmesi lazım”

Bakmadan Geçme