Petrol karar verecek

ABD'de kışın sert geçmesi ve Rusya'nın tavan fiyat uygulaması üzerine petroldeki arz sorunu fiyatlara yansıdı. 84 dolar direncine gelen brent petrolün yönü bu hafta belli olacak.

Petrol karar verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Petroldeki yön bu hafta netleşebilir. ABD'de son yılların en soğuk kışın yaşanması üzerine petrole talep arttı. Yaşanan kar fırtınası olumsuz etkiliyor. Rusya'da ise AB ülkelerine tavan fiyat uygulaması nedeniyle petrol fiyatı yükseldi. Yurt dışındaki bu gelişmeler üzerine arz sorunu brent petrolü yukarı çekti. Haftayı yüzde 4 yükselişle kapatan brent petrol, 5 Aralık'ta kırdığı desteği direnç yaptı. 84.087 dolar bu hafta çok kritik.

KOVİD VAKALARI ETKİLİ OLACAK

4 saatlik grafiğe göre geçen haftayı 83.92 dolar kapatan brent petrol 84.087 doları aşıp üzerinde kapanışlar yapabilirse 20 gün sonra direnci kırmış olacak. 84.35 ve 84.50 dolar ilk direnç noktaları. 84.087 direnci aşılamadığı taktirde ise 83.48 ve 83.37 dolar destek seviyeleri. Petroldeki yön haber akışına göre şekillenmesi bekleniyor. Özellikle Asya tarafında Çin'deki kovid-19 vakalarının durumu ve Endonezya'daki ekonomik gelişmeler petroldeki yönü tayin edebilir. UFUK KENDİRCİ

Bakmadan Geçme