Konya'nın, peygamberler şehri olduğunu biliyor muydunuz?

Konya'nın önemli ve sevilen İslam alimlerinden Merhum Tahir Büyükkörükçü, yıllar önce verdiği bir vaazda Konya merkezde 18 peygamberin yaşadığını söyledi.

Konya'nın, peygamberler şehri olduğunu biliyor muydunuz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar Şanlurfa ili peygamberler şehri özelliği ile biliniyordu. Fakat Konya'nın önemli İslam alimlerinden Merhum Tahir Büyükkörükçü; yıllar önce verdiği bir vaazda, 200 yıl önce yazılmış bir el risalesi kitapta Konya merkezde 18 peygamber, ilçelerinde 4 nebi, 450 kadar da veli kabri olduğunun yazıldığını aktardı.

Büyükkörükçü vaazında "Bu peygamberlerden; Türbenin yanındaki Asmalı Mescid'in hazırasında büyük Müftü Abdullah Efendi pabuçlarını bu taraftan alır öbür tarafta giyermiş. Efendim, niye böyle yapıyorsunuz dediklerinde ise Asmalı Mescid'in hazirasında 2 nebi gömülü dermiş. Sarı Yakup, Üçler, Yediler ve Musalla mezarlıkları da böyledir" dedi.

Daha sonra ise Merhum Büyükkörükçü, dünyaca ünlü büyük İslam alimi ve yazar Muhyiddin İbnü'l-Arabî'ye göre ise Hz.Muhammed'e hicret için teklif edilen 3 şehirden birisinin de Konya olduğu bilgisini verdi.

 

Bakmadan Geçme